Connect with us

Modernizarea bld. Poitiers costă 42 mil. lei: licitația de execuție ar putea fi lansată anul acesta

bld poitiers iasi

Proiecte publice

Modernizarea bld. Poitiers costă 42 mil. lei: licitația de execuție ar putea fi lansată anul acesta

Proiectul tehnic și detaliile de execuție pentru modernizarea bld. Poitiers vor fi aprobate luni, 15 mai, de către Consiliul Local (CL), și, ulterior, Primăria Iași va putea organiza licitația de lucrări în cazul în care va identifica sursa de finanțare a acestora.

Potrivit deciziei CL, devizul general al investiției arată un necesar de finanțare de 42,3 milioane lei (fără TVA). Teoretic, licitația de lucrări poate fi lansată în perioada iunie-iulie, cu deschidere de oferte în toamnă. În cel mai optimist scenariu, lucrările ar putea începe spre sfârșitul acestui an, dar, cel mai probabil, bulevardul va intra în reparații în campania electorală de anul viitor.

„În prezent, bld. Poitiers se află într-o stare de degradare accentuată (faianțări, denivelări etc.) ceea ce necesită elaborarea de urgență a documentației de atribuire pentru execuție de lucrări de modernizare. Având în vedere necesitatea întocmirii de urgență a proiectului tehnic și demarării lucrărilor ținând cont de sosirea sezonului cald favorabil execuției este necesară aprobarea în regim de urgență a documentației de autorizare a lucrărilor de intervenție, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general”, se arată în hotărârea de CL.

Bld. Poitiers este una dintre arterele din Iași care se prezintă într-o stare deplorabilă, în condițiile în care Primăria a amânat ani la rândul să intervină cu reparații capitale. Timp de mai mulți ani, bulevardul a fost un „măr al discordiei” între Primăria Iași și Ministerul Transporturilor, în condițiile în care, în 2008, strada a fost inclusă în proiectul de amenajare a unei centuri ocolitoare a Iașului. Bld. Poitiers a fost „scos” din acest plan undeva în anul 2020. De-a lungul timpului, pe bulevard s-a intervenit doar cu unele plombări.

Primul pas concret pentru modernizarea străzii a fost făcut în vara anului 2022, odată cu semnarea contractului de proiectare, documentația care este aprobată astăzi fiind rodul acelui demers. Între timp, pe bld. Poitiers au fost ridicate noi construcții (blocuri, sedii de birouri, centre de testare etc.), iar, în următorii 2-3 ani, zona va continua să se dezvolte într-un ritm alert, având în vedere numeroasele proiecte propuse de către persoane particulare.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top