Connect with us

FOTO Stadiul lucrărilor la Aeroport: a început amenajarea zonei unde vor fi „tunelurile” de îmbarcare

Proiecte publice

FOTO Stadiul lucrărilor la Aeroport: a început amenajarea zonei unde vor fi „tunelurile” de îmbarcare

Lucrările pe șantierul de la Aeroport continuă într-un ritm alert, constructorul Strabag având ca termen luna decembrie 2023 să finalizeze toate investițiile, principalele două componente fiind noul terminal și noua parcare.

În prezent, potrivit unei informări a aerogării, sunt realizate lucrări de amenajare a platformei de staționare a aeronavelor, unde vor fi realizate viitoarele aviobridge-uri („tuneluri” de îmbarcare).

Aviobridge-uri proiectate la Aeroport

La etajul noului terminal, în zona de Plecări Internaționale, vor fi instalate şapte porţi de îmbarcare, trei fiind prevăzute cu aceste burdufuri ce facilitează transferul pasagerilor la aeronave. Terminalul T4 are trei niveluri (subsol, parter și etaj) și o suprafață desfășurată de 31.250 mp. Termenul de finalizare a construcției este decembrie 2023.

„În paralel se lucrează la parcarea nouă, care va avea aprox. 600 de locuri. Parcarea existentă este închisă temporar, pe calea de acces spre și dinspre Aeroport fiind impuse restricții de circulație. În perioada următoare sunt programate intervenții pentru reconfigurarea căilor de acces în fața terminalelor T3 și T4, dar și lucrări la rețeaua de utilități, canalizare și telecomunicații. În proiectul amplu de dezvoltare, ce va fi finalizat anul acesta, este inclusă și realizarea unui parc fotovoltaic cu o suprafață de 1 ha”, au mai arătat oficialii aerogării.

Galerie foto [imagini preluate de pe Facebook/Iasi Airport]:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top