Connect with us

Valoarea proiectului de construire a unui nou depou în Dacia crește din nou, licitația se lasă așteptată

Depoul actual va fi demolat

Proiecte publice

Valoarea proiectului de construire a unui nou depou în Dacia crește din nou, licitația se lasă așteptată

Construirea unui nou depou va însemna o investiție de peste 240 milioane lei, fără TVA. În devizul general a mai fost inclusă o sumă de aproape 40 milioane lei, fonduri nerambursabile pe care Primăria le-a accesat și care vor fi utilizate pentru digitalizarea obiectivului de investiții.

În prezent, Primăria are în evaluare ofertele pentru demolarea actualului depou, în timp ce licitația de lucrări pentru construirea celui nou încă nu a fost lansată. Amintim că suma de 200 mil. lei, fără componenta de digitalizare, este asigurată dintr-un credit contractat de Primăria Iași.

„Realizarea infrastructurii specializate noi pentru gararea, revizia și reparația pentru tramvaie și autobuze electrice plus troleibuze, precum și modernizarea zonei de acces către depou Dacia se va face cu tehnologii de ultimă generație care asigură integrarea conceptului de digitalizare atât în faza de operare a mijloacelor de transport cât și în faza de întreținere, revizii și reparații a vehiculelor”, arată Primăria într-o informare.

Potrivit municipalității, suplimentar este inclusă în cadrul proiectului modernizarea schimbătoarelor de cale pentru tramvaie în multe dintre intersecțiile din oraș astfel încât acționările automatizate să fie monitorizate digitalizat, reducându-se ambuteiajele actuale.

„Modernizarea zonei de acces către depou Dacia implică modernizarea podului peste pârâul Rediu, modernizarea în integralitate a străzii Strămoșilor plus Rond Dacia și crearea unei stații intermodale, precum și pregătirea conectării sistemului de transport public cu noua linie de tramvai prevăzută pentru deservirea transportului public cu tramvaiul către zonele din vest ale municipiului Iași”, sunt alte noutăți ale proiectului.

Randare a noului depou propus în Dacia

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top