Connect with us

Primul aparhotel din Centru, la un pas de autorizare

Investiții private

Primul aparhotel din Centru, la un pas de autorizare

Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL) a aprobat construirea unui centru hotelier. Ansamblul va cuprinde patru corpuri de clădire și va fi ridicat în apropierea clădirii în care a funcționat până recent Baia Comunală.

Amplasamentul investiției:

Centrul hotelier va fi construit de firma Concept MSG Trade, patronată de Violeta Găburici. Aceasta este membră a Comisiei de urbanism, iar la discuțiile de ieri despre proiect a părăsit sala de ședință.

Unul dintre imobile va avea un regim de înălțime de demisol, parter și șase etaje, iar celelalte vor fi de 3, 4 și 5 etaje. Dezvoltatorul are la dispoziție o suprafață totală de 1.570 mp, iar indicatori urbanistici propuși sunt: înălțime maximă – 22 metri, procent de ocupare a terenului de aproape 63% și un coeficient de utilizare a terenului egal cu 3 (raportul dintre suprafața desfășurată construită și suprafața parcelei). La un astfel de CUT, dezvoltatorul poate amenaja, de exemplu, 40 de apartamente cu o suprafață medie de 100 mp. Planul consilierului local este să închirieze apartamentele în regim booking, suma minimă de închiriere pentru zona centrală fiind de 40-50 euro/noapte.

Planșa de reglementări urbanistice:

Cel mai probabil, proiectul urbanistic va intra în dezbaterea plenului Consiliului Local în ședința ordinară din această lună. Ulterior, firma va putea obține și autorizația de construire, iar, undeva în primăvară, ar putea începe și lucrările de construire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top