Connect with us

Proiect cu locuințe colective în zona Mitropoliei

În această zonă vor apărea în special locuințe și spații de cazare

Investiții private

Proiect cu locuințe colective în zona Mitropoliei

Două blocuri cu locuințe colective vor fi construite în zona din spatele Mitropoliei. Imobilele vor fi edificate în apropierea Băii publice, iar investiție aparține firmei Novadex & Ca SRL. Blocurile vor avea câte două niveluri în subteran, parter și patru etaje. Zona Mitropoliei se va schimba foarte mult în următorii ani și se va pune accent foarte mare pe locuințe și spații de cazare – sunt deja în diverse faze de autorizare proiecte în acest sens. Noile blocuri se află pe str. Varianta Uzinei.

Amplasamentul investiției:

Proiectul a ajuns într-o fază avansată de autorizare: plenul Consiliului Local va aproba în ședința din 30 ianuarie planul urbanistic. Dezvoltatorul are la dispoziție o suprafață de 3.211 mp. Potrivit indicatorilor urbanistici, firma vrea o înălțime maximă de 17 metri, cu un procent de ocupare a terenului de 50% și un coeficient de utilizare a terenului egal cu 0,96.

Planșa de reglementări urbanistice:

Cele două blocuri vor fi construite în vecinătatea unui alt proiect care aparține consilierului local Violeta Găburici. Aceasta vrea să ridice un centru hotelier, planul urbanistic fiind într-o fază premergătoare de autorizare, respectiv încă nu a primit girul Comisiei de urbanism, for din care chiar Găburici face parte. La ultima discuție pe temă, aprobarea planului urbanistic a fost amânată întrucât lipsa un aviz la Direcția de monumente istorice.

După aprobarea în plenul CL, construcția celor două blocuri ale Novadex ar putea demara în primăvară.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top