Connect with us

Proiect pentru modernizarea cursurilor de apă Nicolina și Vămășoaia

FOTO: Wikipedia

Local

Proiect pentru modernizarea cursurilor de apă Nicolina și Vămășoaia

Cursurile de apă Nicolina și Vămășoia vor face obiectul unor proiecte de modernizare, conform unui proiect de hotărâre supus dezbaterii Consiliului Local, care prevede semnarea în acest sens a unui acord între Primăria Iași și Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

După aprobarea acordului, Primăria va putea demara studiile tehnice pentru modernizarea cursurilor de apă din punct de vedere urbanistic și arhitectural.

„Prin proiectele propuse se va obține valorificarea spațiilor ce constituie zonele de protecție ale cursurilor de apă, prin creșterea mobilității pietonale și ciclistice, se va crea o infrastructură de agrement modernă, prin reamenajarea de parcuri, locuri de promenadă, parcări, cu păstrarea capacității de tranzitare a debitelor pe sectoarele afectate de noile proiecte”, se precizează în proiectul de acord dintre cele două instituții.

În ceea ce privește responsabilitățile ABA Prut-Bârlad, în acord se precizează că instituția trebuie să pună la dispoziție toate documentele pe care le deține cu privire la terenurile pentru care se vor studiile: măsurători, planuri, calcule debite, detalii ale lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor și altele.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top