Connect with us

Proiectul de extindere a Penitenciarului în Copou, scos de pe ordinea de zi a CL: decizia se amână pentru 2022

Local

Proiectul de extindere a Penitenciarului în Copou, scos de pe ordinea de zi a CL: decizia se amână pentru 2022

Consilierii locali au decis să scoată de pe ordinea de zi a proiectului de extindere a Penitenciarului Iași în Copou, la propunerea liberalilor, în condițiile în care, luna trecută, aceiași consilieri pledau în favoarea aprobării unui astfel de proiect.

Totodată, liberalii au propus formarea unei comisii de negociere cu Ministerul Justiției pentru relocarea unității de detenție din Copou. „Considerăm că acest proiect necesită o analiză aprofundată, iar discutarea lui acum poate fi pripită”, a declarat, în debutul ședinței, liderul de grup al consilierilor PNL Ciprian Bostan.

Liberalii au propus scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului în condițiile în care, în mediul online, s-a stârnit o dezbatere largă privind oportunitatea extinderii unității de detenție în Copou. De asemenea, activistul civic Iulian Boia, unul dintre fondatorii Asociației CIVICA, a inițiat o petiție online pentru oprirea extinderii Penitenciarului care a strâns, în mai puțin de 24 de ore, peste 600 de semnături.

Proiectul depus de Penitenciar are toate actele în regulă, dar principala problemă a inițiativei vizează oportunitatea unei astfel de extinderi. Dacă actualul Penitenciar ar fi relocat, atunci, în Copou, ar fi eliberată o suprafață de 5,3 hectare care ar putea avea o cu totul altă destinație decât una de unitate de detenție. APIX.ro a scris despre oportunitatea relocării Penitenciarului acum câțiva ani.

Prin proiect, se propune dublarea suprafeţei construite actuale, care va ajunge la 2,4 hectare, din cele 5,3 pe care le are în proprietate unitatea de detenţie. Proprietatea Penitenciarului este delimitată de străzile Dr. Vicol (la est), Fagului (la sud) şi F. Iacob (la vest). În prezent, 22% din teren este ocupat de construcţii: proiectul urbanistic propune dublarea acestei suprafeţe, fiind vorba în total despre o zonă edificabilă de aproape 24.000 mp.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top