Connect with us

Proiectul lui Tolea din Poitiers a fost aprobat: opt blocuri turn

Tolea a amenajat cartierul Vișoianu

Investiții private

Proiectul lui Tolea din Poitiers a fost aprobat: opt blocuri turn

Consiliul Local (CL) a dat undă verde firmei Cat Construct SRL pentru a construi opt imobile: trei clădiri cu birouri și cinci blocuri cu locuințe colective. Toate imobilele au prevăzut același regim de înălțime: parter, mezanin și 11 etaje, la înălțime maximă de 42 metri. Firma este deținută de Cătălin Tudosă („Tolea”), cel care a amenajat ansamblul Vișoianu din Lunca Cetățuii.

Amplasamentul investiției:

Clădirile de birouri vor fi la bulevard și vor fi unite între ele cu un front la un regim de înălțime parter și un etaj (clădiri spații comerciale și alimentație publică).

Potrivit propunerii urbanistice, proiectul va avea o suprafață desfășurată construită de 100.000 mp, iar investitorul susține că va amenaja 1.400 de locuri de parcare. Investitorul are la dispoziție peste 2,5 ha.

Planșa de reglementări urbanistice (blocurile cu galben sunt locuințe colective, cele cu RVA -amestec roșu,verde,albastru- sunt clădiri de birouri, iar cu verde e locul de joacă – linia roșie întreruptă delimitează zona studiată prin PUZ):

În final, suprafața construită (clădiri, anexe) va ocupa 12.970 mp din suprafața parcelei, în timp ce circulațiile vor ajunge la 2.594 mp, platforme betonate și spațiile plantate la 6.485 mp, iar circulațiile pietonale și trotuarele vor ajunge la 3.891 mp.

Pe amplasament au funcționat în trecut mai multe hale ale Incom SA. Tolea a cumpărat terenul cu peste 14 milioane lei.

Cel mai probabil, în perioada următoare va fi emisă autorizația de construire și, în funcție de disponibilitățile financiare ale investitorului, lucrările ar putea demara în primăvara anului 2019. De remarcat că fostele hale Incom au fost deja demolate în cea mai mare parte în baza unei alte autorizații.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top