Connect with us

Propunere: un consilier local vrea un parc de 1,1 ha la Rond Vechi CUG, cu o parcare în subteran

Spații verzi

Propunere: un consilier local vrea un parc de 1,1 ha la Rond Vechi CUG, cu o parcare în subteran

Consilierul local Răzvan Timofciuc propune realizarea unui parc cu o suprafață de până la 1,1 ha în zona Rond Vechi CUG, unele terenuri urmând a fi cumpărate de Primărie. În acest sens, municipalitatea va contracta un expert evaluator care, pe baza unei analize a pieței, va evalua terenurile propuse spre achiziționare.

„Pădurea urbană miniaturală va fi realizată după conceptul dezvoltat de biologul japonez Akira Miyawaki, fiind vizată o suprafata împădurită cu specii lemnoase autohtone, cu creștere rapidă și densitate mare și care să contribuie semnificativ la îmbunătățirea condițiilor climatice locale”, se arată într-o propunere de proiect de hotărâre depus de către Timofciuc la Primărie.

Terenul unde Timofciuc propune amenajarea parcului

Potrivit acestuia, lucrările de amenajare se vor executa cu material forestier şi floricol, adaptat climei, provenit din pepiniere şi alte plantaţii de arbuşti decorativi care, prin proprietăţile lor biologice şi morfologice, au o valoare estetică şi ecologică şi nu afectează sănătatea populaţiei şi biosistemele existente.

„Terenul respectiv este mărginit de o arteră de circulație foarte solicitantă, care generează poluare atmosferică și fonică, fiind binevenit un astfel de spațiu verde. Datorită tehnicilor speciale folosite la înființarea ei, suprafața de pădure se va dezvolta autonom. Singurele lucrări de întreținere necesare vor fi 2-3 udări pe timpul verii, care pot fi suplimentate până la 10 udări în cazul unei veri secetoase. Activitățile de întreținere (udare, cosirea ierbii dintre arborii plantați etc.) vor fi asigurate de Primărie”, se mai arată în proiect.

Consilierul local spune că fondurile pentru realizarea parcului pot fi accesate în cadrul unui program național, respectiv PNRR.

Cartierul CUG nu are nici un parc verde, iar multe dintre mașinile care erau parcate pe prima bandă <<s-au mutat>> acum în spatele blocurilor, aglomerând și sufocând excesiv zona. Răspândirea particulelor PM10 este foarte mare, tocmai pentru că zona actuală nu e spațiu verde, ci pământ”, a conchis consilierul local.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top