Connect with us

FOTO Stadiul lucrărilor la parcul din fața Teatrului Național: noi imagini cu vestigiile descoperite

Spații verzi

FOTO Stadiul lucrărilor la parcul din fața Teatrului Național: noi imagini cu vestigiile descoperite

Constructorul Conest a prezentat public informații despre stadiul lucrărilor la esplanada din fața Teatrului Națională, la două luni de la începerea proiectului. Modernizarea parcului este plănuită în două etape: în primă fază se intervine din zona aleii centrale spre Teatru (zona deja îngrădită) și, ulterior, spre pietonal (zonă care nu este împrejmuită acum).

Lucrările au scos la iveală și vestigii, în prezent fiind făcută și o cercetare arheologică, iar un raport preliminar va fi finalizat la începutul lunii octombrie. Între timp, Conest a publicat noi imagini cu vestigiile descoperite.

„Până în prezent, a fost montat în proporție de 60% gardul de protecție (având în vedere că lucrările de demolare a construcției existente și evacuare a vegetației precare sunt planificate în două etape, urmând ca restul gardului să fie montat când începe etapa a doua), au fost semnalizați și protejați arborii monumente ale naturii, cât și cei prevăzuți a fi păstrați în noua configurare a parcului. Mobilierul urban, vegetația într-o stare fito-sanitara precară și construcțiile de beton existente au fost îndepărtate, iar sub atenta supraveghere a personalului de specialitate de la Complexul Muzeal Național Moldova am demarat lucrările de cercetare arheologică preventivă”, a anunțat Conest.

Potrivit constructorului, după stabilirea importanței și modului de tratare a descoperirilor arheologice, va fi continuată amenajarea conform prevederilor proiectului. Parcul de 10.039 metri pătrați va avea alei pavate, spații verzi, mobilier urban nou, fântâni arteziene și un nou sistem de iluminat.

  • Citește VIDEO Cum va arăta parcul TNI după modernizare: a fost emisă autorizația de construire

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Spații verzi

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top