Connect with us

Rediu: Proiect pentru amenajarea unui lac – unde va fi amplasat? Se modernizează și str. Dealul Zorilor

Până anii trecuți, pe teren era un iaz

Proiecte publice

Rediu: Proiect pentru amenajarea unui lac – unde va fi amplasat? Se modernizează și str. Dealul Zorilor

Primăria Rediu a inițiat un proiect pentru amenajarea unui lac pe raza comunei, pe un teren amplasat la nord de actualul lac, la o distanță de peste 4 km. Un alt proiect vizează modernizarea parțială a str. Dealul Zorilor (spre str. Lacului).

Terenul are o suprafață de 15.000 mp și se află în domeniul public al comunei. Primul pas constă în finanțarea serviciilor de proiectare – arhitectură cu o sumă de circa 60.000 lei: studiu de fezabilitate, proiect tehnic și întocmirea documentației tehnice pentru obținerea autorizației de construire.

Amplasamentul terenului

„Terenul a găzduit până în anii trecuți un iaz, dar, din lipsa lucrărilor de întreținere, acest iaz s-a colmatat, așa încât în prezent imaginea acestui loc este dezagreabilă. Se propune decolmatarea acestui iaz și a cursului de apă din amonte, edificarea unei instalații hidrotehnice de evacuare a apei, amenajarea peisagistică și refacerea luciului de apă și agrementarea sa cu pontoane, vegetație specifică, mobilier, dar și o mică zonă pentru agenți economici care să ofere servicii de alimentație publică”, se arată într-un document al Primăriei Rediu, consultat de APIX.ro.

Fostul iaz

O altă inițiativă recentă a primăriei comunale vizează asfaltarea a 900 metri de drum din str. Dealul Zorilor – o arteră care face legătura inclusiv cu municipiul Iași. Cei 900 metri sunt până spre str. Lacului, dinspre DJ 280E. Valoarea investiției se ridică la 1,5 milioane lei (inclusiv TVA), iar banii vor fi asigurați de la bugetul local.

Strada Dealul Zorilor, la intersecția cu str. Lacului

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top