Connect with us

Primăria Iași face un prim pas pentru înființarea Parcului Industrial Tehnopolis

fortus iasi

Proiecte publice

Primăria Iași face un prim pas pentru înființarea Parcului Industrial Tehnopolis

Primăria are în plan înființarea unui parc științific, tehnologic și industrial pe un teren care a făcut parte din patrimoniul Fortus: noul parc va fi administrat de Tehnopolis SRL, societate din subordinea Consiliului Local (CL).

Pentru început, municipalitatea va pune la dispoziție un teren de 5 ha (suprafața minimă stabilită prin lege pentru un parc industrial), care face parte din cele aproape 24 hectare pe care Primăria le-a preluat de la Fortus în contul unor datorii la bugetul local ale fostului combinat.

Terenul de 24 ha preluat de PMI de la Fortus: deocamdată, nu e clar care sunt cele 5 ha care vor forma parcul industrial inițial

Demararea demersurilor pentru înființarea parcului va fi aprobată luni, 4 octombrie, într-o ședință ordinară a Consiliului Local. Potrivit proiectului de hotărâre, intenţia Primăriei este ca în parc să se desfăşoare “activităţi economice, de cercetare ştiinţifică, de producţie industrială şi servicii”. Cel mai devreme, Parcul Industrial Tehnopolis ar putea avea toate actele în regulă în a două jumătate a anului viitor.

„Parcurile industriale sunt cele mai comune infrastructuri de afaceri și reprezintî o zonă delimitată pîn care se desfășoară activități economice, de cercetare științifică, de producție industrială și servicii, de valorificare a cercetării științifice și de dezvoltare tehnologică, într-un regim de facilități specifice, în vederea valorificării potențialului uman și material al zonei”, se mai precizează în proiectul de hotărâre.

Ideea de a înființa un parc industrial la Fortus este mai veche, dar abia acum Primăria face un pas concret pentru înființarea acestuia. În județul Iași, Miroslava are două parcuri industriale, iar Consiliul Județean a început amenajarea unui parc la Lețcani și altul la Holboca.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top