Connect with us

Parcul industrial Holboca: ce valoare are proiectul și unde va fi amenajat parcul?

Zona de construire a parcului industrial

Proiecte publice

Parcul industrial Holboca: ce valoare are proiectul și unde va fi amenajat parcul?

Costurile pentru înființarea unui parc industrial pe raza comunei Holboca sunt estimate la circa 35 milioane lei, conform strategiei de dezvoltare a localității actualizată la nivelul anului în curs. Deocamdată, proiectul se află în fază incipientă, respectiv cea de realizare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ). APIX.ro publică, în premieră, schița amplasamentului parcului.

Parcul va fi amenajat pe un teren de 30 hectare, iar amplasamentul este adiacent drumului județean DJ 248D și căii ferate magistrale București – Iași – Ungheni. Săptămâna aceasta, plenul Consiliului Județean (CJ), partener al comunei Holboca în proiect, va aloca o sumă de 190.000 lei pentru realizarea planului urbanistic. Ulterior, CJ va lansa licitața pentru întocmirea PUZ-ului.

Amplasamentul terenului: estimare APIX.ro în baza unor informații furnizate de CJ – forma terenului ar putea fi diferită

Administrația județeană a preluat terenul de la comuna Holboca, în 2019, pentru o perioadă de 49 de ani în vederea realizării parcului industrial, acordul de parteneriat între cele două entități fiind parafat în vara aceluiași an.

„Prin înființarea acestei zone industriale, instrument cheie pentru impulsionarea mediului de afaceri județean și local, se urmărește creșterea atractivității locației pentru investiții în activități economice, crearea de noi locuri de muncă, creșterea gradului de competitivitate economică, atragerea investițiilor autohtone și străine și atragerea de noi resurse”, este explicația CJ pentru realizarea parcului.

Terenul în cauză a mai făcut obiectul unor hotărâri ale CJ în trecut: de exemplu, în 2014, CJ și Holboca s-au înțeles să înființeze un centru intermodal regional de transport marfă, au fost alocați bani pentru pregătirea proiectului în vederea obținerii de sume nerambursabile, dar, în doar un an, după schimbarea conducerii județene, administrația a renunțat la proiect.

Parcul industrial Holboca va fi administrat de o companie care va fi înființată de cele două entități. În acest an, 93% dintre respondenții unui sondaj realizat în Holboca au precizat că realizarea unui parc industrial pe raza comunei este considerată „foarte utilă și utilă”.

„Proiectul parcului industrial în parteneriat cu Consiliul Județean Iași va duce la crearea de noi locuri de muncă, la dezvoltarea afacerilor în zonă și la creșterea veniturilor comunei. Proiectul rezidențial propus la ieșirea spre comuna Tomești va impulsiona dezvoltarea serviciilor și comerțului în zonă”, se arată în strategia de dezvoltare a comunei Holboca.

Fișa de proiect a parcului industrial – așa cum apare în strategia de dezvoltare a comunei Holboca

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top