Connect with us

Rediu: Un ansamblu imobiliar cu circa 40 de imobile a primit undă verde

Accesul spre amplasament din DJ280E

Investiții private

Rediu: Un ansamblu imobiliar cu circa 40 de imobile a primit undă verde

Consilierii locali din Rediu au aprobat, la sfârșitul săptămânii trecute, un proiect imobiliar de amploare. Potrivit planului urbanistic zonal (PUZ), va fi construit un ansamblu cu aproape 40 de imobile – locuințe cu un regim de înălțime demisol, parter și până la 2 etaje.

Terenul se află pe raza satului Breazu, dar cu acces bun către centrul satului Rediu

Amplasamentul are deschidere la drumul DJ280E (șos. Rediu), care face legătura cu Iașul, dar se află la o distanță de circa 6 km de rond Păcurari, la nord-vest de Lacul Rediu. În schimb, terenul se află la o distanță de circa 500 metri de DJ 282, drum care tranzitează Breazu, iar în Iași continuă pe aleea M. Sadoveanu.

Potrivit proiectului aprobat de către consilierii locali, amplasamentul are o suprafață de peste 33.000 mp  și, deocamdată, zona nu este echipată edilitar, dar există planuri în acest sens, inclusiv pentru realizarea unei rețele publice de canalizare. Terenul se află la confluența a două zone funcționale: o zonă rezidențială și o zonă agricolă, fiind în extravilan.

„Terenul în studiu are o bună accesibilitate în raport cu centrul satului prin DJ280E, arteră care dispune și de echipare edilitară: apă, energie electrică, gaze naturale, telefonie, cablu TV și internet. Distanța relativ mică până la magistralele care asigură aceste utilități face ca amplasamentul să fie deservit în cele mai bune condiții. În capitolul referitor la rețele edilitare se vor detalia aceste aspecte”, se arată în planul urbanistic zonal.

Cele aproape 40 de imobile propuse prin PUZ vor avea un regim de înălțime cu demisol, parter și, după caz, mansardă, 1 etaj sau 2 etaje. „Terenul propus a fi amenajat plantat este de 8.409 mp, incluzând cele două oglinzi de apă cu scop decorativ, în suprafață totală de aproximativ 1.000 mp”, se mai precizează în PUZ.

Planșa urbanistică a proiectului imobiliar

Articole din categoria Investiții private

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top