Connect with us

Refacerea unui monument istoric din Copou va costa 11,4 mil. euro

Este vorba despre Școala Normală „Vasile Lupu”

Proiecte publice

Refacerea unui monument istoric din Copou va costa 11,4 mil. euro

Clădirile unei cunoscute instituții de învățământ din Iași vor fi reabilitate cu bani de la bugetul local. Investiția se ridică la peste 11 milioane euro (inclusiv TVA) și se va derula pe parcursul a trei ani. Este vorba despre Școala Normală „Vasile Lupu”. Inițial, Primăria Iași a avut în vedere și atragerea de fonduri europene, dar, dacă ar fi accesat această sursă de finanțare atunci ar fi existat obligația transformării obiectivului în spațiu muzeal.

Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați săptămâna trecută de către plenul Consiliului Local (CL), iar finanțarea se va face etapizat. Conform devizului general, refacerea clădirii liceului a fost estimată la 45,2 milioane lei, în timp ce lucrările de modernizare a cantinei la 7,4 milioane lei.

„Necesitatea și oportunitatea investiției sunt generate de faptul că clădirea existentă a școlii și a cantinei nu asigură condiții minime de siguranță și stabilitate, de confort și igienă necesare atât personalului cât și elevilor. Astfel, construcțiile nu asigură siguranța și stabilitatea din punctul de vedere al cerințelor de calitate în construcții”, spun reprezentanții Primăriei Iași.

De remarcat că imobilul școlii este încadrat în clasa I de risc seismic, iar cantina în clasa II de risc seismic.

„Se impune atât consolidarea clădirii liceului cât și a cantinei, iar conform raportului de expertiză tehnică, soluțiile de consolidare aplicate urmăresc sporirea capacității de rezistență a structurii, pentru crearea condițiilor de adaptare și a unor rezerve de rezistență la solicitările produse de seism”, mai spus reprezentanții municipalității.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top