Connect with us

Reîncep lucrările la Iași – Dancu. PMI anunță modificări în trafic

Proiecte publice

Reîncep lucrările la Iași – Dancu. PMI anunță modificări în trafic

Asocierea condusă de Conest va relua lucrările de modernizare a infrastructurii liniei de tramvai pe traseul Iași – Dancu, proiect finanțat cu fonduri europene.

Potrivit Primăriei, lucrările se vor desfășura zilnic, până pe 31 decembrie, între orele 6.45 și 17.30, pe tronsonul al III-lea al arterei vizate de proiect, între km 1+ 380 și 2+460 din str. Aurel Vlaicu, intersecție cu str. Sf. Ioan, pe Calea Dacilor (DJ 249 A), până la limita teritorială a Municipiului Iași, respectiv la intersecția cu str. Dascălilor din localitatea Dancu (comuna Holboca).

Lucrările vor genera o serie de restricții și modificări în circulația rutieră, după cum urmează:

  • pe sensul de mers dinspre Dancu spre Iași, pe Calea Dacilor (DJ 249A), către str. Sf. Ioan și pe bd. Chimiei, cu restricții de viteză de 20 km / h;
  • pe sensul de mers către Dancu, pe Calea Dacilor (DJ 249A), între orele 17.30 și 6.45 se va circula cu restricții de viteză de 20 km / h:
  • pe sensul de mers către Dancu, pe Calea Dacilor (DJ 249A), între orele 6.45 și 17.30, circulația rutieră va fi închisă, iar traficul rutier va fi deviat de la intersecția str. Aurel Vlaicu cu str. Sf. Ioan, pe str. Sf. Ioan (DJ 249A) către DN 28, spre Tomești, urmând traseul pe DJ 248D, cu ieșire în DJ 249A în comuna Holboca.

Contractul de lucrări a fost semnat de către Primărie în iulie 2020. În cadrul proiectului, sunt prevăzute următoarele lucrări:

  • realizarea elementelor componente necesare funcționării căii de rulare tramvai Iași – Dancu pe tronsonul cuprins între intersecția străzilor Vasile Lupu și Aurel Vlaicu și limita intravilanului Municipiului Iași (în lungime de 2.460 metri cale dublă): infrastructură, suprastructură, rețea fir contact și modernizarea elementelor de siguranță a circulației tramvaielor (semnalistică verticală și orizontală, modernizarea trecerilor de pietoni, crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități)
  • reabilitarea podului Ciurchi II pe o suprafață de 275 de metri pătrați
  • construirea a opt stații de transport public pentru tramvaie
  • reabilitarea trotuarelor pe lungimea liniei de tramvai cu o suprafață de aproximativ 9.350 metri pătrați
  • reabilitarea zonelor verzi pe o suprafață de 1.775 de metri pătrați
  • achiziționarea a patru tramvaie (contract semnat cu producătorul turc Bozankaya)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top