Connect with us

Restricții de circulație la orele de vârf pe 14 artere de circulație (măsură permanentă)

Intervalele orare sunt 7.00 – 9.00 și 15.30 – 18.00

Trafic

Restricții de circulație la orele de vârf pe 14 artere de circulație (măsură permanentă)

O măsură adoptată de Primărie ar putea duce la descongestionarea traficului din oraș, la orele de vârf, pe principalele bulevarde ale municipiului. La sfârșitul lunii august, plenul Consiliului Local (CL), la propunerea executivului, a aprobat interzicerea circulației mai multor vehicule pe un număr de 14 artere de circulație. Măsura este valabilă doar pentru intervalele orare 7.009.00 și 15.3018.00.

Potrivit hotărârii CL, vehiculele care fac obiectul deciziei sunt mașinile-școală, mașinile de aprovizionare, vehiculele grele, utilajele de construcții, camioane, remorci și semiremorci.

În mod ciudat, hotărârea nu cuprinde și rutele ocolitoare unde ar trebui redirecționate aceste tipuri de vehicule.

În schimb, sunt nominalizate arterele de circulație unde va fi interzis accesul la orele de vârf: Calea Chișinăului, bd. Tudor Vladimirescu, șos. Nicolina, str. Palat, str. Anastasie Panu, str. Elena Doamna, str. Cerna, bd. Poitiers, str. Bucium, bd. Socola, bd. Independenței, bd. Carol I, str. Păcurari și șos. Păcurari.

„Este interzisă circulația vehiculelor școală conduse de altcineva în afară de constructor (instructorii auto pot să-și desfășoare orele în acest interval pe drumuri secundare, parcări etc.), mașinilor de aprovizionare și vehiculelor grele, utilajele de construcții, camioane, remorci și semiremorci”, se arată în decizia consilierilor.

Din conținutul hotărârii nu rezultă dacă șoferii care nu respectă noile reguli vor fi sau nu sancționați în vreun fel.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

To Top