Connect with us

Prețul unui bilet CTP a fost majorat: acum poate fi achiziționat și cu telefonul

Costul unei călătorii cu vehiculele CTP este de 2,5 lei

Trafic

Prețul unui bilet CTP a fost majorat: acum poate fi achiziționat și cu telefonul

Compania de Transport Public (CTP) Iași a majorat, de la începutul septembrie 2018, prețul unui tichet cu o călătorie la 2,5 lei de la 2 lei. Totodată, un bilet cu două călătorii costă acum 5 lei față de 4 lei.

De la 1 septembrie, conform unei decizii a Consiliului Local (CL) din vară, a intrat în vigoare noul plan tarifar propus de CTP la începutul anului. Primele schimbări de tarife au venit pe 1 iulie.

Important de precizat este că, tot de la 1 septembrie, călătorii CTP au la dispoziție o nouă metodă de plată a tichetului prin intermediul aplicației telefonice 24Pay, ce poate fi descărcată din Google Play Store sau App Store.

Ce a adus nou sistemul propus de CTP:

  • abonamentul pe toate liniile pe 30 de zile a fost „rebotezat” în „unic” și costă 80 lei (față de 116 lei înainte de luna iulie). Abonamentul unic este și pentru 7 zile (20 lei), 1 zi (12 lei), precum și pentru 6 luni (400 lei) sau un an (600 lei).
  • biletul cu o călătorie costă 2,5 lei, iar cel cu două călătorii este 5 lei
  • s-a introdus biletul cu valabilitate de timp la un preț de 2,5 lei. Călătorii vor putea folosi acest tichet pe parcursul a 120 minute indiferent cu câteva mijloace de transport aleg să meargă. Important: biletul va fi compostat o singură dată – iar ora afișată pe bilet va fi cea de la care va începe să curgă perioada de 120 minute
  • abonament destinat turiștilor la un preț de 25 lei pentru 3 zile
  • a dispărut setul cu 10 bilete care avea un preț de 18 lei. Acest tichet a fost înlocuit cu un set de 20 bilete la un preț de 40 lei
  • au dispărut abonamentele pe o linie sau pe două linii

Important: studenții și elevii vor beneficia în continuare de reducerea cu 50% a tichetelor de călătorie, în timp ce pensionarii vor putea merge gratuit cu mijloacele de transport în comun.

O altă noutate a sistemului tarifar vizează orientarea CTP către localitățile limitrofe. În politica CTP apar acum două zone, prima zonă fiind municipiul, iar cea de-a doua zonă fiind localitățile limitrofe unde CTP asigură/va asigura transport public.

Tarife praticate pentru zona 2 – cea a localităților limitrofe sau/și cumulate cu zona municipiului:

  • abonament unic pe 30 de zile va costa 30 lei, iar cel pentru 7 zile va fi 10 lei (pentru acces în oraș se va aduna și valoarea abonamentului unic valabil în municipiu)
  • un bilet cu o călătorie pe ambele zone va fi 3,5 lei, iar cel cu două călătorii va fi 7 lei

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

To Top