Connect with us

Revin în atenție blocurile cu 10 etaje între Bazar și Selgros: investitorul este la un pas de a obține autorizația

Investiții private

Revin în atenție blocurile cu 10 etaje între Bazar și Selgros: investitorul este la un pas de a obține autorizația

Un proiect inițiat acum mai bine de patru ani este pe punctul de a obține autorizația de construire, fiind vorba despre blocuri cu 10 etaje care sunt propuse lângă Selgros, cu locuri de parcare asigurate pe o parcelă aflată pe celălalt mal al râului Nicolina.

Potrivit informațiilor APIX.ro, în prezent, la nivelul Primăriei, investitorul, firma Styl Imobil Company, a solicitat autorizarea lucrărilor conform hotărârii Consiliului Local 278/2018. În planul urbanistic aprobat acum 4 ani erau propuse 4 blocuri cu câte 10 etaje.

La momentul elaborării PUZ-ului, proiectul urbanistic a fost contestat inclusiv de Selgros. Pentru asigurarea parcărilor, investitorilor imobiliar și-a asumat construirea unui pod peste râul Nicolina care să facă legătura dintre amplasament și o altă parcelă din proprietatea sa unde ar urma să fie amenajate aproape 300 de locuri de parcare.

Planșa urbanistică a proiectului

Conform deciziei CL din 2018, investitorul are la dispoziție o suprafață de aproape 5.300 mp. În PUZ au fost prevăzute două niveluri în subteran la fiecare imobil, alături de parter și 11 etaje (ultimul etaj fiind tehnic).

Procentul maxim de ocupare al terenului este de 35%, în timp ce coeficientul de utilizare a terenului este egal cu 4. Astfel, dezolvatorii pot construi blocurile pe o suprafață de 1.852 mp, în timp ce circulațiile, aleiile și locurile de parcare vor ocupa 2.646 mp, iar spațiile verzi aproape 794 mp.

Pe această parcelă sunt propuse blocurile, parcările sunt prevăzute pe o parcelă pe celălalt mal al Nicolinei

La Styl Imobil Company acționar majoritar este Ionel Budeanu (patronul Coseli), om de afaceri care a implementat mai multe proiecte imobiliare în oraș – unele cu scandal. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 3,5 milioane lei, un profit de circa 720.000 lei și un singur angajat.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top