Connect with us

Scăderi în piața imobiliară ieșeană: mai puține locuințe terminate și autorizații rezidențiale

Local

Scăderi în piața imobiliară ieșeană: mai puține locuințe terminate și autorizații rezidențiale

Buletinul lunar statistic trimis presei de către Direcția Județeană de Statistică (DJS) arată o tendință de scădere în piața imobiliară ieșeană: au fost mai puține locuințe terminate și, în același timp, s-a redus drastic și numărul autorizațiilor rezidențiale, ceea ce va crea efecte importante în următorii ani.

Potrivit DJS, în primele șase luni ale anului în curs au fost finalizate peste 1.100 de locuințe în județul Iași, în scădere cu 35% față de perioada similară a anului trecut. Totodată, tendința de scădere este și în cazul emiterii unor noi avize pentru construcții rezidențiale: de exemplu, în luna septembrie a.c., au eliberate doar 150 de astfel de autorizații, cu 50% mai puțin față de anul trecut.

„În perioada 1.I – 30.IX.2022, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate pe
total județ, a fost de 1.696, cu 21,1% (-453 autorizații) mai puține comparativ cu perioada similară din anul 2021; pe medii de rezidență, s-a înregistrat o scădere cu 16,0% (-33 autorizații) în mediul urban și cu 21,6 % (-420 autorizații) în mediul rural”, se precizează în buletinul statistic.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top