Connect with us

Se pun bazele unei asociații care va gestiona unele proiecte majore de infrastructură din Iași

Local

Se pun bazele unei asociații care va gestiona unele proiecte majore de infrastructură din Iași

Asociația „Iași Infrastructură” va cuprinde unități administrativ-teritoriale din județ care să deruleze proiecte majore de investiție în infrastructură rutieră. Demersul a fost inițiat de către Consiliul Județean, la solicitarea Ministerul Transporturilor care a informat instituția că, în următorii 10 ani, ar urma să fie finanțate la Iași proiecte ce necesită o colaborare intercomunitară.

Deocamdată, MT vorbește despre trei proiecte:

  • drum nou pe sectorul Vaslui – Iași – A8 (cost estimat de 86 mil. euro, în speță fiind vorba despre varianta de ocolire Est a Iașului)
  • drum nou de legătură la rețeaua primară A8 – Lețcani Vest – Centura Iași (în lungime estimată de 8,8 km și un cost estimat de circa 44 mil. euro)
  • varianta de ocolire Hîrlău – lungime estimată 5,2 km, cost estimat de circa 18 mil. euro

Cele trei proiecte sunt incluse și în planul investițional al guvernului pe următorii 10 ani, document strategic în care sunt prioritizate investițiile în infrastructură.

„Pentru accesarea fondurilor externe nerambursabile pentru realizarea obiectivelor de investiții menționate anterior este necesară o colaborare a unităților administrativ-teritoriale de pe raza județului Iași, implicate în derularea acestor proiecte”, motivează CJ necesitatea înființării asociației.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top