Connect with us

Se redeschid restaurantele în ultima zi din an, dar nu pot fi organizate petreceri de Revelion

Local

Se redeschid restaurantele în ultima zi din an, dar nu pot fi organizate petreceri de Revelion

Municipiul Iași va intra oficial în scenariul galben în ultima zi din an, după ce, de la sfârșitul lunii noiembrie, rata de infectare Covid-19 a scăzut constant. Astăzi, rata a ajuns la 2 cazuri la o mie de locuitori. Măsurile de relaxare vor intra efectiv în vigoare pe 31 decembrie, ora 6.00.

Decizia oficială va fi luată mâine de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), dar, astăzi, comitetul local a furat „startul”, iar primarul Mihai Chirica a declarat public că CLSU a luat act de faptul că expiră perioada de restricții aferentă scenariului roșu. De fapt, o astfel de decizie poate fi luată doar de CJSU, dar alternativa prelungirii perioadei de restricții nu este de actualitate întrucât tendința de scădere a ratei de infectare sub pragul de 3 la mie se manifestă deja de o săptămână.

Printre măsuri se numără redeschiderea spaţiilor interioare ale restaurantelor şi cafenelelor (30% din capacitate), a cinematografelor şi instituţiilor de cultură (30% din capacitate) şi se pot redeschide localurile cu activităţi de jocuri de noroc.

În schimb, așa cum a precizat și primarul Chirica astăzi, nu vor putea fi organizate petreceri de Revelion întrucât, chiar dacă municipiul Iași intră în scenariul galben, rămâne valabilă așa-numita „carantină de noapte” care interzice activități de acest gen în intervalul orar 23.00 – 05.00.

„Aceste prevederi sunt urmărite în continuare de HG 1065/2020 prin care se interzice desfășurarea de activități, aniversări, sărbătoriri sau petreceri în spații închise sau deschise, publice sau private, acest lucru pentru a răspunde dacă se organizează sau nu Revelion. Nu se organizează Revelion în niciunul dintre spațiile publice sau private de pe raza municipiului Iași pentru că activitățile se vor finaliza la ora 23.00, și nu sunt permise (după această oră, n.r.) activități cu acest specific”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Alte articole din categoria Local

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top