Connect with us

Silk District ajunge în Consiliul Local: ultimul pas înainte de autorizare

Investiții private

Silk District ajunge în Consiliul Local: ultimul pas înainte de autorizare

Proiectul privind reconfigurarea urbanistică din temelii a fostei platformei industriale Tomiris ajunge joi, 30 aprilie, pe masa consilierilor locali. Este ultimul pas înainte ca proiectul să obțină autorizația de construire. Amintim că investitorii au programat să înceapă lucrările în toamna acestui an.

Amplasamentul investiției – Calea Chișinăului 22, vizavi de CET

Condițiile de aprobare ale proiectului sunt cele cunoscute deja de un an încoace când au fost publicate primele informații despre Silk District. Ansamblul imobiliar cuprinde blocuri cu 2.500 de locuințe, alături de un hotel cu 160 de camere cu săli de conferințe, spaţii de retail şi servicii pe aproape 12.000 mp, facilităţi de fitness pe 1.500 mp, o clinică medicală privată, o grădiniță, spații de joacă și locuri pentru activități sportive pe acoperișuri. Termenul de execuție este 2025, iar noile clădiri vor fi puse în funcțiune etapizat.

Randare din proiect promovată de investitori

Prima etapă a proiectului include două clădiri de birouri de aproximativ 50.000 mp, 900 de apartamente și servicii integrate. Termenul de livrare este Q3 2021”, spun investitorii, respectiv Prime Kapital alături de alți parteneri.

În subteran ar urma să fie construită o rețea de parcări astfel încât nicio mașină să nu fie parcată la sol.

Cum vor arăta blocurile

Investiția a fost estimată la peste 200 milioane euro, una dintre cele mai mari proiecte realizate la Iași după Revoluție.

Silk District va cuprinde cel puțin 10 tronsoane de bloc, iar unul dintre imobile va avea o înălțime maximă de 105 metri (25 etaje). Blocurile vor fi construite în spatele clădirilor de birouri, imobile ce sunt prevăzute la principala cale de acces (Calea Chișinăului, în fața la CET). La imobilele de locuit, în general este vorba despre blocuri cu 9 – 11 etaje.

Hotelul SILK

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top