Connect with us

Proiectul blocurilor cu 25 de etaje (115 m) va fi aprobat săptămâna aceasta

Aici va fi construit noul ansamblu rezidențial

Investiții private

Proiectul blocurilor cu 25 de etaje (115 m) va fi aprobat săptămâna aceasta

Unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare propuse în ultimul timp la Iași a ajuns la un pas de autorizare. Este vorba despre investiția Daily Group din Zona Industrială, pe amplasamentul fostelor hale Vinia.

APIX.ro a fost prima sursă media care a scris despre acest proiect încă din luna martie 2018, atunci când propunerea urbanistică era la faza de pregătire a Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Între timp, toate etapele în procesul de autorizare au fost îndeplinite, iar, joi, 30 aprilie, proiectul va fi supus dezbaterii Consiliului Local (CL) și, cel mai probabil, va fi aprobat fără probleme.

Amplasamentul investiției

Proiectul prevede cele mai înalte blocuri de locuințe din Iași: clădiri de 115 metri cu 25 de etaje. Potrivit proiectului de PUZ, vor fi construite trei blocuri cu 25 de etaje, două cu 10 etaje și alte trei cu regim mic de înălțime (2 etaje).

Proiectul este propus pe amplasamentul fostelor hale Vinia din Zona Industrială (bld. Chimiei 4). Pe terenul de aproape 40.000 mp se află 38 de construcții care vor fi demolate.

„Zona studiată are un caracter specific urban, fiind echipată corespunzător din punct de vedere al circulației auto principale. Amplasamentul studiat are acces pietonal și auto din bld. Metalurgiei, drum aferent laturii de vest. În zona proprietății Daily Group, drumul este de 4 benzi de circulație”, se arată în proiectul de PUZ.

Planșa urbanistică a proiectului de PUZ

Societatea este patronată de omul de afaceri Ioan Pavel. Amplasamentul din bld. Chimiei a fost achiziționat în 2017 pentru suma de 1,9 milioane euro, fiind organizată o licitație pentru lichidarea bunurilor fostei Vinia SA. Cea mai cunoscută afacere a grupului de firme condus de Pavel este cea legată de automatele de cafea. În anii precedenți, firma Daily Group a fost inclusă în Top 500 Forbes.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top