Connect with us

Sistem „smart” de acces la parcările campusului din Tudor Vladimirescu

Local

Sistem „smart” de acces la parcările campusului din Tudor Vladimirescu

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” va cheltui circa 3 milioane lei pentru realizarea unui sistem de management al parcărilor din interiorul campusului din Tudor Vladimirescu: licitația a fost câștigată de o companie din București, contractul fiind semnat zilele trecute.

Info Service & Computers va încasa aproape 2,8 milioane lei (fără TVA) pentru amenajarea și punerea în funcțiune a sistemului, iar TUIAȘI spune că acest sistem va fi unul de tip „smart parking”: de exemplu, vor fi utilizate tehnologii de recunoaștere a numerelor de înmatriculare – utilizatorii recurenți, studenții cu abonamente de parcare și toți clienții vor putea intra și ieși prin zona de bariere fără a staționa îndelungat și fără a scana nimic suplimentar.

În căminele din campus pot fi cazați peste 6.000 de studenți. Însă, implementarea sistemului de parking va asigura doar aproape 500 de locuri de parcare. „Niciun student nu va avea propriul loc de parcare, universitatea folosind în proiectare ca model un sistem de parcare din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Folosind inclusiv tehnologia LPR, de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare, sistemul va acorda și garanta acces la unul dintre cele 457 de locuri disponibile timp de 24 de ore”, se precizează într-un comunicat al TUIAȘI.

Potrivit directorului campusului, Bogdan Budeanu, proprietățile vecine, de pe latura estică și nordică, vor avea în continuare acces de tranzit.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top