Connect with us

Stadiul proiectelor de autostrăzi în Moldova/Ce termene își asumă Guvernul

Proiecte publice

Stadiul proiectelor de autostrăzi în Moldova/Ce termene își asumă Guvernul

Trei mari proiecte rutiere sunt în curs de proiectare sau planificate a fi scoase la licitație pentru a lega Moldova de Transilvania și Muntenia: Autostrada „Unirii” A8, Autostrada Moldovei A7 și autostrada A13 de la Brașov la Bacău, scrie Hotnews.ro. Zilele trecute, primarii orașelor din regiune s-au reunit în premieră la Ministerul Transporturilor să discute cu autoritățile de la drumuri.

Citește și Strategia Guvernului pentru A8/Când va fi gata?

HotNews.ro a prezentat în premieră informațiile ce le-au fost prezentate primarilor cu ultimele detalii la zi: trasee, hărți, cifre, valori și termene asumate pentru cele trei mari autostrăzi ale Moldovei.

Conform prezentării făcute primarilor, Sectorul 1 Tg. Mureș – Tg. Neamț măsoară circa 211 km și se află în prezent în plină etapă de revizuire a studiului de fezabilitate. Termenul actualizat estimat pentru finalizarea SF-ului este ianuarie 2021, urmând ca licitația pentru proiectare și execuție să se lanseze în Q2 2021.

Pentru sectorul Iași – Tg Neamț, autoritățile de la drumuri vor să lanseze o licitație complet nouă: Studiu de Fezabilitate + Proiect Tehnic pentru întreg sectorul de la Tg. Neamț la Iași până la Ungheni.

Citește mai multe în analiza realizată de Hotnews.ro

Continue Reading

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top