Connect with us

Stadiul proiectelor de autostrăzi în Moldova/Ce termene își asumă Guvernul

Proiecte publice

Stadiul proiectelor de autostrăzi în Moldova/Ce termene își asumă Guvernul

Trei mari proiecte rutiere sunt în curs de proiectare sau planificate a fi scoase la licitație pentru a lega Moldova de Transilvania și Muntenia: Autostrada „Unirii” A8, Autostrada Moldovei A7 și autostrada A13 de la Brașov la Bacău, scrie Hotnews.ro. Zilele trecute, primarii orașelor din regiune s-au reunit în premieră la Ministerul Transporturilor să discute cu autoritățile de la drumuri.

Citește și Strategia Guvernului pentru A8/Când va fi gata?

HotNews.ro a prezentat în premieră informațiile ce le-au fost prezentate primarilor cu ultimele detalii la zi: trasee, hărți, cifre, valori și termene asumate pentru cele trei mari autostrăzi ale Moldovei.

Conform prezentării făcute primarilor, Sectorul 1 Tg. Mureș – Tg. Neamț măsoară circa 211 km și se află în prezent în plină etapă de revizuire a studiului de fezabilitate. Termenul actualizat estimat pentru finalizarea SF-ului este ianuarie 2021, urmând ca licitația pentru proiectare și execuție să se lanseze în Q2 2021.

Pentru sectorul Iași – Tg Neamț, autoritățile de la drumuri vor să lanseze o licitație complet nouă: Studiu de Fezabilitate + Proiect Tehnic pentru întreg sectorul de la Tg. Neamț la Iași până la Ungheni.

Citește mai multe în analiza realizată de Hotnews.ro

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top