Connect with us

Străzile din jurul Palas Campus vor fi modernizate

Investiții private

Străzile din jurul Palas Campus vor fi modernizate

Iulius Real Estate, alături de Primăria Iași, a înaintat o documentație pentru modernizarea unui lot de străzi centrale care se desfășoară în jurul investiției din zona sf. Andrei.

În total, este vorba despre opt străzi: Sf. Andrei (inclusiv stradela), Anastasie Panu, Palat, Trei Ierarhi, Iancu Bacalu, Buznea și Tănăsescu.

Documentațiile tehnice au fost deja elaborate de Simpa Consult SRL și sunt în faza de avizare la Comisia zonală de monumente istorice. Anterior, Primăria Iași a eliberat un certificat de urbanism.

La acest moment, nu este clar cum vor fi împărțite costurile de modernizare între cei doi parteneri. Dar, în iulie 2020, la lansarea șantierului din Sf. Andrei, investitorul Iulius Real Estate a anunțat că va investi peste 1,6 milioane euro în modernizarea infrastructurii rutiere.

Planul Iulius cuprinde realizarea unei noi artere de circulație (care să conecteze Panu de bld. Ferdinand I), iar alte străzi adiacente să fie lărgite și modernizate (Sf. Andrei, Trei Ierarhi, Iancu Bacalu, Buznea, Tănăsescu). În total, aproape 10.000 mp de lucrări de asfaltare și 5.500 mp de trotuare.

Astfel, ținând cont de anunțul Iulius de la acel moment, în sarcina Primăriei ar putea rămâne străzile Panu și Palat.

Amintim că în zona Sf. Andrei va fi amenajată o parcare subterană cu două niveluri, o investiție de 33,3 milioane de euro, care va completa capacitatea celei din ansamblul Palas cu încă 625 de spații și va face ca, în centrul orașului, comunitatea să beneficieze de 3.200 locuri de garare.  

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top