Connect with us

Silk District: vor fi construite mai multe locuințe și mai puține birouri

Investiții private

Silk District: vor fi construite mai multe locuințe și mai puține birouri

Criza provocată de pandemie îi determină pe unii investitori să revizuiască proiecte imobiliare. Una dintre cele mai mari inițiative de la Iași, Silk District, propusă de Prime Kapital, va suferi modificări: investitorii spun că, în principal, vor fi construite mai multe locuințe și mai puțin spații de birouri.

„Vom demara la Silk întâi construcţia de locuinţe, în condiţiile în care momentan piaţa office este una mai slabă iar unele companii şi-au pus pe hold planurile de expansiune. Acum suntem în faza de autorizare. Vom contrui şi birouri, dar acum ne concentrăm pe rezidenţial. Este de asemenea posibil să construim acolo mai puţine birouri în favoarea locuinţelor, să avem mai puţin 100.000 mp de birouri, să avem doar 50.000 mp de birouri. Toate acestea sunt posibilităţi în momentul de faţă“, a explicat Martin Slabbert, CEO și fondatorul PK, citat de Ziarul Financiar.

Pentru o schimbare semnificativă de proiect va fi necesară reluarea etapei de avizare, ori înainte de aprobare, ori în timpul execuției.

El a admis, în premieră, și faptul că lucrările la Mall of Moldova (extinderea Carrefour ERA) au fost, temporar suspendate. Această investiție va fi repornită după ce vor fi implementate alte proiecte ale PK din țară: Sf. Gheorghe, Ploiești, Bârlad și Alba Iulia. Sclabbert nu a oferit un orizont de timp pentru resuscitarea lucrărilor.

De asemenea, Slabber a spus că PK se va concentra foarte mult pe centre comerciale în orașe cu o populație de sub 100.000 de locuitori.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top