Connect with us

Un cunoscut om de afaceri sucevean intră pe piața imobiliară ieșeană

Investiții private

Un cunoscut om de afaceri sucevean intră pe piața imobiliară ieșeană

Omul de afaceri Ștefan Mandachi are în pregătire derularea unui proiect rezidențial în Iași. Cunoscut pentru afacerile sale din HoReCa, dar și pentru campania „#șîeu”, Mandachi a anunțat ca va investi 25 milioane euro în următorii ani pentru a construi vile în județele Suceava, Iași și Cluj.

Potrivit unui comunicat, planul Mandachi Industry SRL este de a construi 400 de case cu suprafețe utile cuprinse între 119 și 290 mp, cu un preț de pornire de la 84.500 euro. Construcţiile iniţiale vor fi de tip vilă, case cu parter şi etaj şi vor fi sub antrepriza S.C. Mandachi Industry S.R.L., companie cu o cifră de afaceri de 30,4 mil. lei și un profit de 5,1 mil. lei în 2019. Toate ansamblurile rezidenţiale vor face parte dintr-o franciză imobiliară, Holywood Villas, care va fi lansată în luna septembrie.

Mandachi spune că a achiziționat deja terenurile pentru derularea investițiilor în cele trei județe enumerate mai sus. Banii provin din surse proprii şi finanţări bancare.

România este plină de case hilare, fără nicio logică arhitecturală. Eu nu aş cumpăra nicio casă scoasă la vânzare în Suceava, de pildă. De aceea m-am gândit să aduc o notă de normalizare în procesul de urbanizare” a declarat Ştefan Mandachi, citat în comunicat.

Ștefan Mandachi este fondatorul lanţului de restaurante Spartan, cea mai mare reţea de restaurante cu specific grecesc din România (56 de restaurante). Anul trecut, omul de afaceri a căpătat o notorietate semnificativă la nivel național, după ce a inițiat protestul „#șîeu”, manifestare în care, timp de 15 minute, în toată țara, românii au întrerupt lucrul pentru a protesta împotriva modului în care guvernele gestionează construirea de autostrăzi în România.

Alte articole din categoria Investiții private

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top