Connect with us

Studiu: în ce zone din Iași sunt efectuate cele mai multe parcări

Studii și analize

Studiu: în ce zone din Iași sunt efectuate cele mai multe parcări

Un studiu yeParking relevă care sunt cele mai căutate din zonă din Iași în ceea ce privește cererea pentru locuri de parcare. De exemplu, în Copou, un șofer caută, în medie, timp de 10 minute un loc liber de parcare.

Potrivit analizei, Copoul se numără printre zonele în care sunt efectuate cele mai multe parcări (22,4%). Căutate sunt și zonele Dacia și Mircea cel Bătrân cu câte 25 de procente, Nicolina 2 cu 17,1%, dar și Nicolina 1 cu 10,5%.

O soluție vehiculată în studiu a mai fost propusă la Iași, dar fără succes: utilizarea parcărilor aferente din centrele comerciale ca parcări de reședință, în condițiile în care, pe timpul nopții, acestea sunt libere în proporție de 80%.

„Noi prezentăm o astfel de alternativă, gratuită, de a încuraja parksharingul atât pentru parcările de domiciliu cât și pentru cele private. Iar cei care își distribuie locul de parcare către comunitate să aibă parte de diverse beneficii. Primăriile pot să încurajeze astfel utilizarea transportului alternativ sau staționarea în parking-urile din jurul zonelor centrale, oferind discount-uri și subvenții celor care contribuie prin parksharing”, a declarat Mihai Lodoabă, CEO yeParking.

yeParking este o aplicație de parksharing din România care ajută șoferii să găsească sute de locuri de parcare în diferite orașe din țară: Cluj – Napoca, București, Iași, Brașov sau Oradea fiind doar câteva dintre ele. Aplicația are ca scop să favorizeze punerea în valoare la maximum a parcările existente, atât pentru proprietarii lor, cât și pentru șoferi.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Studii și analize

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top