Connect with us

Subvenție record de la bugetul local pentru CTP: 93 milioane lei

Local

Subvenție record de la bugetul local pentru CTP: 93 milioane lei

Transportul public a ajuns într-o situație financiară în care dependența față de bugetul local este semnificativă: suma prevăzută ca subvenție în acest an ajunge la 93 milioane lei. Încă nu știm care va fi bugetul pe anul 2022 al CTP, dar raportându-ne la cheltuielile de anul trecut, nivelul subvenției ar însemna peste 65% din total.

Întrebat ieri pe această temă, primarul Mihai Chirica a declarat că, în realitatea, subvenția este chiar mai mare.

„În linii generale, (subvenția, n.r.) se ridică la circa 120 milioane lei. Am lăsat 92,8 milioane lei datorită faptului că avem în momentul de față un audit extern cu o companie care are unul dintre obiective un plan de măsuri privind reducerea subvenției și eficientizarea activității CTP astfel încât dependența de subvenție să devină din ce în ce mai mică”, a susținut primarul Mihai Chirica.

El a adăugat că „peste tot în lume” companiile de transport sunt subvenționate cu „sume consistente” de la unități de stat.

Anul trecut, în bugetul inițial apărea o subvenție de circa 38 milioane lei, dar, la final de an, suma, în realitate, s-a dublat. În 2020, subvenția prognozată a fost de aproape 44 milioane lei, bugetul fiind aprobat înainte de izbucnirea pandemiei. O sumă similară (44 mil. lei) a fost și în bugetul pe anul 2019.

Situația financiară a CTP din ultimii ani – de remarcat cum a crescut nivelul datoriilor în tot acest timp

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top