Connect with us

Tătărași: Green Park se extinde cu un complex de clădiri, regim maxim – 20 etaje

Noul complex va fi construit în prelungirea celui actual

Investiții private

Tătărași: Green Park se extinde cu un complex de clădiri, regim maxim – 20 etaje

Proprietarul ansamblului „Green Park” resuscitează proiectul de extindere a complexului. Compania cu acționarat turcesc Inter Doga a reluat procedurile pentru autorizarea unui nou complex, în prelungirea actualului. Proiectul a fost lansat oficial acum doi ani.

Amplasamentul noului complex, în prelungirea celui actual

Noul complex din fața actualului ansamblu este situat între străzilor Fântânilor și Aurel Vlaicu. În complex vor fi mai multe tronsoane lipite unul de altul cu un regim variabil: de la parter şi mezanin şi până la 20 etaje (un corp de clădire spre Aurel Vlaicu). Parcajele vor fi amenajate în subteran şi parţial la sol.

Față de proiectul de acum doi ani există o diferență: regimul maxim de înălțime a scăzut de la 22 etaje la 20 etaje, iar înălțimea maximă de la 75 metri la 63 metri.

„Pentru suprafaţa construită desfăşurată totală rezultată în urma soluţiei de mobilare urbană trebuie realizat un număr de 373 de locuri de parcare pentru rezidenţi în subsolul clădirilor propuse“, se arată în proiectul în PUZ.

Suprafaţa totală de teren pe care o deţine în proprietate investitorul ajunge la 8.000 mp. Complexul de clădiri va cuprinde locuinţe colective, spaţii de birouri şi spaţii comerciale.

Noua planșă urbanistică care arată modelul de mobilare urbană

„Din punct de vedere urbanistic, s-a pus problema de a avea un reper pentru această zonă. Va fi o clădire vizibilă, aceasta a fost şi ideea, pentru că poziţia ei este, de fapt, în axul străzii Vasile Lupu, stradă care se termină, cumva, fără niciun fel de reper în axul lui. Am găsit această oportunitate de a îmbina aceste două lucruri, de a rezolva o problemă de urbanism la nivelul circulaţiei majore din Tătăraşi, şi va fi creat un reper pentru această zonă care să contureze finalul ansamblului Green Park“, declara, pentru APIX.ro, arhitectul Mihai Codreanu, acum doi ani, despre elementul înalt al complexului.

Continue Reading

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Alte articole din categoria Investiții private

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top