Connect with us

Termenul de proiectare a autostrăzii Tg Neamț – Ungheni a scăzut cu 13 luni

Proiecte publice

Termenul de proiectare a autostrăzii Tg Neamț – Ungheni a scăzut cu 13 luni

Compania de autostrăzi a rectificat, din oficiu, termenul pentru realizarea tuturor documentațiilor tehnice aferente execuției autostrăzii Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

Noul calendar stabilit de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este următorul:

  • recepție studiu de fezabilitate: 12 luni (de la semnarea contractului)
  • elaborare și transmitere proiect pentru autorizarea execuției lucrărilor de construire/documentația tehnică pentru obținerea autorizației: 15 luni
  • elaborare și transmitere proiect tehnic de execuție inclusiv detaliile de execuție: 21 luni
  • asistență tehnică pentru cerere de finanțare: 25 luni

Astfel, de la o perioadă inițială de 38 luni, termenul pentru realizarea și avizarea tuturor documentațiilor, inclusiv depunerea cererii de finanțare pentru accesarea fondurilor UE în execuția autostrăzii, a scăzut cu 13 luni.

Modificarea privind calendarul serviciilor de proiectare a fost operată în toate documentele licitației, conform informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice (SICAP).

Licitația de proiectare a autostrăzii Târgu Neamț – Iași – Ungheni a fost lansată pe 1 septembrie. După lansare, mai multe voci din societatea civilă, și nu numai, au criticat termenul mare de implementare (38 luni), iar șeful PNL Iași, Costel Alexe, ministru al Mediului, a susținut, la acel moment, că vor fi făcute modificări după discuții în acest sens cu CNAIR.

Sectorul Târgu Neamț – Iași – Ungheni are o lungime de 100 km, iar prezentul contract scos la licitație prevede și realizarea proiectului tehnic de execuție. Celelalte două sectoare ale A8 sunt Tg Mureș – Ditrău (92 km) și Ditrău – Tg Neamț (119 km). Lucrările de execuție vor face obiectul unei alte licitații, după ce proiectul tehnic va fi întocmit

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

Studii și analize

Mișcări civice

To Top