Connect with us

TOP 10 cele mai scumpe proprietăți scoase la vânzare în acest moment în România

Palatul Bragadiru se vinde cu 26 mil. euro

Tranzacții

TOP 10 cele mai scumpe proprietăți scoase la vânzare în acest moment în România

Peste 1.300 de proprietăți rezidențiale au un preț de listare de cel puțin 1 milion de euro astăzi, iar numărul acestora este în creștere pe măsură ce se dezvoltă noi ansambluri rezidențiale premium care au în oferta lor penthouse-uri și duplex-uri scumpe, se arată într-o analiză a Imobiliare.ro.

Potrivit sursei citate, 68% sunt imobile noi, iar doar 7% sunt proprietăți istorice, iar cele mai multe se află în București (68%), urmate de Cluj, Brașov, Timiș și Constanța. APIX.ro preia analiza Imobiliare.ro și vă prezintă, mai jos, Top 10 cele mai scumpe proprietăți scoase la vânzare în acest moment în țară.

Palatul Bragadiru – 26 milioane euro

Proprietate unică,  Palatul Bragadiru, a intrat pe piața imobiliară, listat la un preț de 26.000.000 de euro. Situat în inima Bucureștiului, Complexul Arhitectural Palatul Bragadiru, construit în jurul anului 1905 de Dumitru Marinescu Bragadiru, este o perlă a patrimoniului românesc, mărturie vie a istoriei și culturii naționale. Planurile palatului au fost concepute de renumitul arhitect austriac Anton Shuckerl în anul 1894.

Palatul are o suprafață utilă de 7.000 mp, cu 82 de camere și 39 de băi, dezvoltat pe patru niveluri (S+P+3E) pe un teren de 16.491 mp. Spațiul este complet renovat, menținând în același timp frumusețea și detaliile arhitecturale originale. Elementele distincte precum scările în spirală în stil normand, stucaturile, statuile inserate în fațadă, oglinzile venețiene și balcoanele în stil victorian îmbină cu măiestrie tradiția și rafinamentul.

Fosta Ambasada a Chille  – 11 mil. euro

Această vilă istorică, ce ocupă locul doi în clasament, a fost anterior sediul pentru Ambasada Japoniei și Ambasada Chile, conferindu-i o notă de prestigiu. Vila se mândrește cu o arhitectură deosebită și este situată strategic între două dintre principalele artere ale Capitalei – Calea Victoriei și Piața Romană.

Construită în 1936, această proprietate se întinde pe o suprafață utilă de 1300 mp. Cu 16 camere spațioase și luminoase, vilei i se adaugă un plus de funcționalitate prin cele 2 bucătării și 6 băi. În plus, proprietatea se bucură de 5 balcoane, de unde se poate admira frumusețea arhitecturală a Capitalei.

Vilă cu 16 camere aflată în zona Romană – 11 mil. euro

Pe locul trei în topul celor mai scumpe proprietăți din România listate la vânzare, se situează o altă vilă impresionantă cu 16 camere. Construită în 1977, proprietatea are o suprafață utilă de 1000 mp și este caracterizată printr-o structură solidă din cărămidă și un regim de înălțime D+P+1E.

Împărțirea spațiului interior este una inteligentă, proprietatea având 6 băi și 2 balcoane, care promit o priveliște de neuitat asupra zonei. Suprafața terenului este de 50 mp, în acest spațiu putând fi amenajată o curte intimă sau un spațiu verde.

Complex turistic din Brașov cu 25 de camere – 9.5 mil euro

Pe următorul loc din clasament, ne îndreptăm atenția către o ofertă turistică impresionantă, un complex turistic din Brașov cu 25 de camere și 2 restaurante. Complexul se desfășoară pe un teren vast de 10.500 mp. Construit în 2012, cu o structură rezistentă din beton, acesta dispune de o suprafață utilă de 2200 mp. Terasele ocupă o suprafață generoasă de 260 mp, aducând un plus de farmec complexului. Capacitatea de cazare este de 64 de locuri, toate dotate cu baruri proprii, LCD, telefon, minibar, internet, balcon. În plus, oferă un teren de sport multifuncțional, loc de joacă pentru copii, biliard, masă de tenis și parcare pentru 120 de mașini. Înregistrând o notă de 9 din partea clienților Booking, cu rezervări deja efectuate pentru anul în curs, acest complex este o afacere de succes la cheie.

Vilă de lux aflată în Parcul Kiseleff – 8 mil. euro

Pe locul cinci în topul celor mai scumpe proprietăți listate la vânzare în România se află o clădire istorică, situată în inima celui mai dorit cartier din București, Aviatorilor – Dorobanți. Această proprietate impozantă, situată într-o mică piațetă și la intersecția a trei străzi celebre ale orașului – Rabat, Pangratti și Aleea Alexandru – poartă semnătura marelui arhitect interbelic, Duiliu Marcu, și a fost construită de inginerul Prager.

Clădirea, care a fost de-a lungul timpului reședință consulară sau sediu de ambasadă, a intrat în urmă cu aproximativ un an și jumătate într-un amplu proces de restaurare și modernizare, finalizat în luna iunie 2022. Construită în 1932, această clădire se încadrează în curentul modernist european, aflat în plină evoluție în România acelor vremuri, păstrând însă anumite particularități și detalii interpretative din repertoriul arhitecturii naționale.

Vilă în stil neoclasic de vânzare în zona Herăstrău – 7 mil. euro

Următoarea poziție din clasament este ocupată de o vilă neoclasică de excepție, situată în zona Herastrau. Această proprietate aduce un amestec de rafinament, eleganță și modernitate în inima orașului. Vila se remarcă prin aspectul ei sofisticat și prin atenția meticuloasă la detalii cu care a fost construită.

Exteriorul, cu suprafețe vitrate foarte generoase, emana eleganța caselor neoclasice și adaugă o notă de farmec unic. Finisajele interioare ale vilei sunt realizate cu materiale de cea mai bună calitate, incluzând piatră naturală, fațade placate cu piatră naturală, marmură, parchet din lemn masiv, mobilă făcută pe comandă din lemn masiv, balustrade de scări din fier forjat și scări din piatră naturală.

Fosta Ambasadă a Americii – 6.8 mil. euro

Ocupând locul șapte în clasamentul Imobiliare.ro, Palatul Maurice Blank, a fost reședința unuia dintre cei mai importanți bancheri ai României moderne și a servit timp de peste 70 de ani ca sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

Palatul a fost construită în 1891 de către renumitul arhitect elvețian Louis Pierre Blanc. Marele arhitect a avut un impact semnificativ asupra arhitecturii românești, lăsând în urmă o serie importantă de clădiri publice, precum Palatul Ministerului Agriculturii, Palatul Facultății de Medicină, sediul Universității din Iași sau Institutul Victor Babeș. A construit și o serie de reședințe private, modificând în mod semnificativ aspectul Bucureștiului de la 1900.

Astăzi, Palatul Maurice Blank se întoarce în circuitul privat și rămâne una dintre capodoperele arhitecturale ale Bucureștiului.

Palatul Woroniecki – 5.95 mil euro

Vila A. K. Woroniecka este o bijuterie arhitecturală situată la intersecția Bulevardului Kiseleff cu strada Ion Mincu, din București. Construit în 1940, palatul reflectă splendoarea României Interbelice, purtând amprenta distinctă a arhitectului Alexandru Zaharia. Deși nu este un monument istoric, conservarea impecabilă și calitatea excelentă a materialelor oferă o investiție unică.

Vila are un stil venețian cu elemente florentine și accente neo-românești. A aparținut prințesei Adina Woroniecka, văduva prim-ministrului României, Take Ionescu, și a fost construită de o echipă de meșteri italieni în doar câteva luni.

Interiorul său are camere spatioase și luxoase, cu un hol grandios, sufragerie și living-room, plus două dormitoare și două saloane la etaj. La mansardă, există camere pentru îngrijitori și un apartament cu vedere spre Kiseleff. După naționalizarea din 1949, clădirea a adăpostit colecția muzeală Avakian între 1975-1978 și din nou între 1994-2003. Proprietatea a fost recuperată de moștenitori și vândută în 2003 actualului proprietar.

Penthouse în Gafencu 49 Residence – 5.5 mil. euro

Pe locul nouă în topul celor mai scumpe proprietăți din România se situează un penthouse extravagant cu 8 camere în Gafencu 49 Residence, în zona Herastrau, Sector 1, București. Înconjurat de o panoramă impresionantă a orașului, acest penthouse reprezintă o oază de lux și confort, situată în inima capitalei.

Proprietatea dispune de o suprafață utilă de 802 metri pătrați, oferind un spațiu generos de locuit, compartimentat în modul cel mai eficient. Confortul și luxul sunt reprezentate nu doar prin dimensiunile impresionante, ci și prin calitatea superioară a finisajelor, precum și prin designul modern și elegant.

În plus, penthouse-ul are la dispoziție 255 metri pătrați de terase, oferind proprietarilor o vedere uluitoare asupra orașului și un spațiu exterior privat, perfect pentru relaxare sau evenimente. Amplasat la ultimul etaj al unui bloc de 12 etaje, acest penthouse reprezintă un adevărat refugiu urban, care îmbină perfect viața de oraș cu o priveliște uluitoare și o senzație de liniște și intimitate.

Vilă monument istoric, zona Universitate – 4,5 mil. euro

Această proprietate istorică aduce cu sine o oportunitate unică de investiție, într-o clădire cu o arhitectură remarcabilă și cu o istorie bogată. S-a păstrat la standarde înalte de-a lungul timpului, subliniind atenția acordată detaliilor și respectul față de patrimoniul arhitectural.

Situată într-o poziție centrală, accesibilitatea este unul dintre principalele sale atuuri. Înconjurată de alte clădiri emblematice, cu magazine, restaurante și alte puncte de interes în apropiere, această proprietate oferă un avantaj strategic pentru orice afacere. Clădirea, care a fost construită cu scop comercial, oferă în prezent un amestec de spații care pot fi folosite în moduri diverse. Cele 60 de camere se împart pe cinci niveluri, inclusiv un subsol și o mansardă, permițând un grad ridicat de flexibilitate în utilizare. În plus, curtea interioară și terenul adiacent oferă spații exterioare suplimentare care pot fi adaptate pentru diferite nevoi.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Tranzacții

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top