Connect with us

Traficul pe Bucium, afectat de lucrări la rețeaua de termoficare

Local

Traficul pe Bucium, afectat de lucrări la rețeaua de termoficare

Primăria a demarat miercuri lucrările de extindere a rețelei de termoficare în zona Bucium, intervențiile urmând a afecta 5,5 metri din șos. Bucium. Numeroși ieșeni s-au arătat deja nemulțumiți de ambuteiajele formate pe șos. Bucium.

Conform avizului Biroului Rutier, lucrările au demarat din zona Institutului de Psihiatrie „Socola” către podul Bucium, pe partea dreaptă a sensului de ieșire din oraș. Traversarea bulevardului se va face în dreptul Pleiada Boutique Hotel și vor continua până la intersecția cu strada Trei Fântâni.

„Pe toate tronsoanele cu circulație reversibilă vor fi aplicate marcaje specifice (pe fond galben), având în vedere faptul că lucrările vor ocupa 5,50 metri din partea carosabilă, astfel că benzile de circulație vor trebuie reconfigurate. În situațiile unde nu pot fi asigurate trei benzi de circulație (în cazul subtraversărilor), lucrările vor fi realizate pe timp de noapte. Zona de drum în lucru va fi presemnalizată în intersecțiile din apropierea acesteia”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

  • Mesaj al CTP: Circulația autobuzelor care tranzitează zona Pasarelei Bucium este foarte îngreunată, de miercuri dimineață, din cauza unor lucrări tehnice ce se desfășoară în zona Institutului de Psihiatrie ”Socola”. Traseele afectate sunt 19, 27, 30, 30b, 42, 43, 43c și 46.

Pe sectoarele de drum în lucru care prezintă lipsă de vizibilitate, semnalizarea rutieră temporară va fi dublată, indicatoarele montându-se pe ambele părți ale drumului. În cazul în care lucrările afectează trotuarul, pentru circulația pietonilor vor fi amenajate culoare speciale pe partea carosabilă a drumului public.

Pe timpul nopții semnalizarea lucrărilor va fi însoțită de lămpi cu lumină galbenă intermitentă sau în cascadă, pentru a putea fi asigurată deplasarea în siguranță a tuturor participanților la trafic.

Pe tronsonul de drum de pe șoseaua Bucium, cuprins între intersecția cu strada Trei Fântâni și intersecția cu strada Vișan, restricțiile de circulație vor fi impuse doar până la data de 12 septembrie.

Lucrările vizează extinderea reţelei termice centralizate în zonele Bucium și Copou și sunt realizate de asocierea SC Conest SA (lider de asociere) – SC Erbașu Construcții SA – SC Elsaco Electronic SRL – SC Consix Construcții SRL – IPCT Instalații SRL. Valoarea totală a investiției este de peste 22,4 milioane lei. În Copou încă nu s-a dat ordin de începere a lucrărilor.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top