Connect with us

Tranzacțiile imobiliare la Iași, înainte de Covid-19: creștere de 31%

Studii și analize

Tranzacțiile imobiliare la Iași, înainte de Covid-19: creștere de 31%

Criza provocată de Covid-19 va afecta grav, cel puțin o perioadă, și piața imobiliară. Toate analizele publicate de specialiști arată acest lucru. În ultima lună înainte de extinderea epidemiei în România – luna februarie – piața își revenise inclusiv la Iași și avea creșteri substanțiale.

De exemplu, volumul total de tranzacții a crescut cu 31% față de perioada similară a anului trecut, singurele tranzacții unde au fost scăderi fiind cele care au vizat vânzarea de terenuri extravilane (agricole și neagricole).

În ceea ce privește numărul de apartamente vândute, la Iași creșterea a fost în luna februarie de 60%, de la 200 unități locative vândute în februarie 2019 la 320 de unități vândute în februarie 2020. Creșteri au fost și la vânzarea de terenuri intravilane: cu construcții (24%) și fără construcții (36%).

De remarcat că volumul de tranzacții a crescut inclusiv la nivel național cu 21%. Strict la piața apartamentelor, numărul de unități vândute a crescut cu 28% la nivelul țării (11.011 apartamente vândute în februarie 2020 față de 8.629 în februarie 2019).

Totuși specialiștii spun că, în luna martie, și în următoarele luni, tranzacțiile vor scădea drastic. Citește AICI o analiză recentă pe acest subiect.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Studii și analize

To Top