Connect with us

Traseul A8 în județul Iași a fost bătut în cuie: ce a decis CNAIR

autostrada a7 ploiesti pascani suceava

Proiecte publice

Traseul A8 în județul Iași a fost bătut în cuie: ce a decis CNAIR

CNAIR a informat, în ședința săptămânală cu asociațiile civice și responsabili de proiect, că traseul A8 în județul Iași rămâne nemodificat în urma discuțiilor privind ruta stabilită pe raza comunei Rediu.

În același timp, potrivit lui Ionel Apostol, activist pro-autostradă, s-a revenit și asupra drumului de legătură dintre A8 (sectorul Ungheni – Iași – Tg Neamț, care un rol și de șosea de centură pentru mun. Iași) și zona Aeroportului – Spital Regional de Urgență.

„CNAIR, în acord cu Consitrans (proiectantul, n.r.) și autoritățile locale, spune că studiul de fezabilitate al acestui drum de legătură va fi parte a studiului final al acestui sector de autostradă, dar doar al SF-ului, fără proiectare, și că efectuarea lucrărilor se va face în paralel cu cele de pe A8, aproximativ pe același aliniament, iar finanțarea va fi asigurată din aceleași surse”, a scris Ionel Apostol pe Facebook, el fiind unul dintre participanții la ședința CNAIR.

Nodul de la Horlești rămâne nemodificat

În schimb, pe sectorul montan al A8, pe tronsonul Miercurea Nirajului – Legin (159 km), întârzie predarea studiului de fezabilitate, în condițiile în care, în acest an, ar urma, conform CNAIR, să fie lansată licitația de execuție.

CNAIR spune că, în continuare, se caută soluții și au fost identificate două scenarii: închiderea contractului dintre firma Acciona și beneficiar să se realizeze odată cu finalizarea de facto al acestui raport sau prestatorul să accepte condițiile puse de CNAIR – o situație în care va pierde bani și credibilitate. De fapt, și într-o situație și în alta, prestatorului trebuie să-și asume eșecul și să accepte consecințele”, a informat Ionel Apostol, fondator al Asociației „Împreună pentru A8”.

Acesta a concluzionat că perspectiva construirii sectorului montan „rămâne foarte îndepărtată”.

În paralel, se așteaptă deciziile CNAIR privind primele două licitații aferente autostrăzii A8, respectiv capetele sectorului montan (în total, circa 55 km). În ambele cazuri, câștigătorul ar trebui să fie anunțat în cursul acestei luni: 18 iulie pe sectorul Leghin – Tg Neamț (vezi stadiul licitației pe SEAP) și 25 iulie pe sectorul Tg Mureș – Miercurea Nirajului (vezi stadiul licitației pe SEAP).

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top