Connect with us

Trei drumuri din județ vor fi modernizate: alocare de peste 23 milioane lei, urmează licitațiile

Local

Trei drumuri din județ vor fi modernizate: alocare de peste 23 milioane lei, urmează licitațiile

Plenul Consiliului Județean (CJ) va aproba săptămâna viitoare credite de angajament în valoare de peste 23 milioane lei, în cazul a trei proiecte de infrastructură, alocare care permite lansarea și organizarea licitațiilor de execuție. În total este vorba despre peste 13 km de drum.

Este vorba despre următoarele trei drumuri, în condițiile în care lucrările fac referire la covoare bitumioase și asigurarea scurgerii apelor pluviale și siguranță rutieră:

  • Lețcani – Dumești, în lungime 4,4 km (DJ 280C), cu o alocare de 9,5 milioane lei
  • legătură DJ 281D – Coarnele Caprei, în lungime de 3 km, cu o alocare de 5,5 milioane lei
  • Glodenii Gândului – Țibănești, în lungime de 6,1 km, cu o alocare de 8,5 milioane lei

„Deoarece reparațiile locale pe suprafețe mici nu rezolvă problemele decât pe termen scurt, fiind necesar a se interveni cu lucrări de reparații la perioade destul de scurte, este necesară o nouă strategie pentru aceste lucrări și anume realizarea de covoare asfaltice pe suprafețe mari, în unele cazuri fiind înlocuit integral stratul de uzură”, se arată într-un raport al Direcției de drumuri.

Administrația județeană că lucrările propuse sunt mai complexe față de plombările „tradiționale” și, prin urmare, crește și cuantumul garanției de bună execuție a constructorului, iar, în cazul în care apar defecțiuni în perioada de garanție, constructorul este obligat să refacă deficiențele pe cheltuială proprie.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

To Top