Connect with us

Trei Fântâni: Proiectul major al Italimob ajunge în faza obținerii acordului de mediu

teren italimob

Investiții private

Trei Fântâni: Proiectul major al Italimob ajunge în faza obținerii acordului de mediu

Proiectul Italimob (27 de clădiri cu un regim de până la 10 etaje), din zona Trei Fântâni, a ajuns în faza obținerii acordului de mediu, pas premergător dezbaterii investiției în Consiliului Local (CL). Firma, deținută de doi italieni, are la dispoziție 13,3 hectare în zona Trei Fântâni – Bucium.

APIX.ro a scris de mai multe ori despre acest proiect, fiind și prima sursă medie care a detaliat investiția. De altfel, în raportul de mediu apare o schiță prelucrată și publicată de APIX.ro. „Planul urbanistic zonal propus creează cadrul pentru o dezvoltare durabilă a zonei, în contextul respectării legislației de mediu. Efectele preconizate asupra mediului în general și asupra vecinătăților în special, nu sunt semnificative”, este concluzia raportului de mediu, consultat de APIX.ro.

Amplasamentul investiției (click pe imagine pentru a o mări)

În ceea ce privește accesul rutier, în proiect sunt invocate mai multe măsuri, unele asumate de investitor, respectiv:

  • reabilitare str. Trei Fântâni
  • redimensionarea și modernizarea străzilor Grigore T. Popa și Dealul Bucium
  • repoziționarea str. Trei Izvoare (strada este parțial pe proprietatea beneficiarului)
  • crearea unei artere de legături între str. Trei Fântâni și bld. Virgil Săhleanu ce traversează calea ferată din zonă (parteneriat Primărie – investitor)

Planul investitorului este să cedeze domeniului public mai multe porțiuni din teren (în total, 3.600 mp) astfel încât să fie redimensionate străzile enumerate. În același timp, în incinta amplasamentului este prevăzută în proiect o rețea rutieră care să asigure accesul viitorilor locatari la străzile din vecinătate.

Amintim că principalele construcții sunt în centrul amplasamentului: 18 blocuri cu 10 etaje, iar în perimetrul acestora este propus și un parc cu o suprafață de circa 1,5 ha. În același timp, investitorul nu va putea schimba destinația unui hectar pe care îl are în proprietate întrucât este vorba despre fond forestier. Pe latura sudică a amplasamentului (la liziera pădurii) sunt propuse alte 5 clădiri, fiecare cu 2 etaje.

Legătura spre bld. Virgil Săhleanu

După obținerea acordului de mediu, proiectul va ajunge pentru avizul unic la Consiliul Județean (pas formal) și, în final, în dezbaterea Consiliului Local.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top