Connect with us

FOTO Proiect major pe str. Trei Fântâni: 17 blocuri cu 10 etaje, 3 clădiri de birouri, un mall și 14 vile

Investiții private

FOTO Proiect major pe str. Trei Fântâni: 17 blocuri cu 10 etaje, 3 clădiri de birouri, un mall și 14 vile

Un proiect cu impact major este propus de o firmă italiană pe strada Trei Fântâni, la circa 2 km de intersecția cu bld. Poitiers și șos. Bucium. Unele surse spun că investiția trece pragul de 100 milioane euro. Proiectul de plan urbanistic zonal nu a fost făcut încă public, dar reprezentanții Primăriei spun că va fi supus consultării publice pe parcursul lunii februarie.

Proiectul este inițiat de firma Italimob Construzioni SRL, societate patronată de oameni de afaceri italieni. Planul urbanistic a obținut deja avizul de oportunitate. Amplasamentul se întinde până spre str. Trei Izvoare și, mai departe, spre străzile Grigore T. Popa și Dealul Bucium. În total, suprafața deținută de beneficiar ajunge la peste 13 hectare.

Amplasamentul terenului

Terenul a fost împărțit în patru unități teritoriale de referință: spațiu verde public (6.670 mp), birouri și spații comerciale (43.005 mp), locuințe colective (56.630 mp) și o zonă de servicii (27.095 mp). Cele 17 blocuri cu 10 etaje vor găzdui câteva mii de apartamente, iar complexul va mai cuprinde 14 vile, 3 clădiri mixte, un mall și o parcare supraterană sub zona spațiului verde.

Randare a proiectului

„Lucrările de construire ale drumurilor sau acceselor din incintă, lucrările de construire ale rețelelor interne de utilizare (apă, canalizare, gaze, electricitate, termice etc.) și lucrările de racordare ale rețelelor interne la rețelele publice edilitare prin extindere vor fi finanțate de către utilizatori”, se arată în avizul de oportunitate.

Zona vilelor de la liziera pădurii

Având în vedere indicatorii urbanistici, necesarul de locuri de parcare, conform normativelor locale, ajunge la aproape 3.000 de locuri. Din planșele aferente proiectului rezultă că spațiul verde (cu parcarea subterană) va fi amenajat la deschiderea terenului spre str. Trei Fântâni, iar, pe măsură ce se înaintează spre liziera pădurii sunt prevăzute centrul comercial, blocurile, clădirile de birouri și vilele.

Plan general (în stânga este str. Trei Fântâni)

„Proiectul va fi propus spre dezbatere în luna februarie, atunci când și beneficiarul va fi în țară – acesta și-a exprimat dorința de a fi prezent atunci când va avea loc dezbaterea”, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalității, Sebastian Buraga.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top