Connect with us

Trei monumente istorice vor avea sistem de iluminat arhitectural

Baia Turcească, randare din proiectul de reabilitare

Repere istorice

Trei monumente istorice vor avea sistem de iluminat arhitectural

Primăria Iași a inclus pe lista monumentelor care vor beneficia de sistem iluminat public încă trei monumente istorice la care, în prezent, se desfășoară lucrări de restaurare: Muzeul de Istorie Naturală, ansamblul Mănăstirii Frumoasa și Baia Turcească. Lucrările de reabilitare sunt finanțate prin intermediul fondurilor europene, în timp ce sistemele de iluminat arhitectural vor fi amenajate cu bani de la bugetul local.

Mănăstirea Frumoasa, vedere dinspre bld. Poitiers
Muzeul de Istorie Naturală
Baia Turcească

Pentru realizarea investițiilor, municipalitatea a alocat o sumă de 138.000 lei din veniturile proprii ale instituției în anul 2020. Banii ajung doar pentru proiectarea lucrărilor, nu și pentru execuție. Amintim că și celelălalt monument istoric aflat în proces de restaurare (Palatul Braunstein) va beneficia de un sistem de iluminat arhitectural, fiind alocați 400.000 lei de la bugetul local, fonduri care asigură inclusiv realizarea lucrărilor de execuție.

Din informațiile APIX.ro, o altă clădire centrală care va avea sistem de iluminat arhitectural este imobilul BNR de pe pietonalul Ștefan cel Mare. Totodată, la Palatul Roznovanu, sediul Primăriei, este în lucru un sistem de iluminat similar cu cel realizat la Palatul Culturii.

Palatul Roznovanu
Palatul Culturii

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Repere istorice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top