Connect with us

Trei oferte la licitația pentru restaurarea fostului Palat Mihail Sturdza

Proiecte publice

Trei oferte la licitația pentru restaurarea fostului Palat Mihail Sturdza

Compania Națională de Investiții (CNI) a înregistrat trei oferte la licitația de restauare a fostului Palat Mihail Sturdza, printre ofertanți fiind unii dintre cei mai cunoscuți constructori ieșeni.

Potrivit informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice (SICAP), ofertanții sunt:

  • Conest, cu cinci subcontractanți: Kone Ascensorul, IMECO, Servland, Elmond și Avantec Protect Service
  • asocierea Smeogal Construct – Gruppo – Conedil, cu cinci subcontractanți: Kleeman Lift Ro, Katar Conneg, Fire Stopping Engineering, Maroco Systems și Electoconstrucția ELCO
  • asocierea Iasicon – Construcții Unu, cu doi terți susținători (Aedificia Carpati și TCI Contractor General) și cinci subcontractanți (IFMA, Tehnoterm, Spiroca, Facility Instal și Elmond)

Valoarea estimată a contractului se ridică la circa 10 milioane euro. Clădirea monument istoric aparține Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, iar, de la începutul anilor ’90, aici funcționează Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Proiectul prevede lucrări la nivelul instalațiilor (electrice, sanitare, de stingerea incendiilor etc.) și va fi înlocuită tâmplăria (tâmplăria sculptată a accesului principal din lemn de stejar și grilaj decorativ din fier forjat va fi restaurată). În același timp, vor fi făcute recompartimentări parțiale la demisol, parter, etaj și mansardă, iar proiect se mai prevede introducerea în clădire a unui ascensor de persoane pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități.

„Investiția este o etapă în procesul de reabilitare, consolidare, modernizare și eficientizare al Facultății de Teologie Ortodoxă, singura facultate de profil din nord-estul României. Faptul că facultatea se află într-o zonă bogată în monumente istorice, de artă, de spiritualitate și de tradiție bisericească, face ca valoarea să crească în ceea ce privește gradul de atractivitate în rândurile tinerilor – studenților, dar și a profesorilor”, se arată în nota de fundamentare ce a stat la baza adoptării hotărârii Guvernului.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top