Connect with us

„Trenurile Soarelui”: Iași – Mangalia este disponibil pentru cei care vor ajungă pe litoral

Local

„Trenurile Soarelui”: Iași – Mangalia este disponibil pentru cei care vor ajungă pe litoral

CFR Călători a lansat programul estival de transport „Trenurile Soarelui”, prin intermediul căruia turiștii vor avea la dispoziție peste 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării.

În ceea ce privește legătura din Iași spre litoral, în programul anunțat de CFR Călători figurează ruta Iași – Mangalia:

  • 11 – 25 iunie: trenul va pleca din Iași la ora 22.30 și va ajunge în Mangalia la ora 8.36.
  • 26 iunie – 5 septembrie: trenul va pleca din Iași la ora 21.25 și va ajunge în Mangalia la ora 6.48.

Trenul Iași – Mangalia va opri în stațiile Vaslui, Bârlad, Brăila, Fetești, Constanța și stațiunile de pe litoral. După cum se poate constata, parcurgerea distanței Iași – Mangalia poate fi făcută cu trenul în circa 10 ore.

„Toate trenurile InterRegio estivale sunt dotate cu prize pentru a încărca bateria laptop-ului sau a telefonului mobil și instalații de climatizare, majoritatea vagoanelor fiind modernizate (reconstruite integral) în anul 2020, și chiar în 2021. Trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă”, se arată într-un comunicat al CFR.

Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului). Pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Asistență PRM.

Biletele de tren sunt accesibile tuturor prin gama variată de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte. Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilitățile de călătorie acordate prin actele normative în vigoare.

Tariful pentru o călătorie cu loc rezervat pe ruta București Nord – Constanța este de 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a și de 30,3 lei la tren Regio, clasa a 2-a. Dacă se achiziționează un bilet dus-întors pasagerul beneficiază de 10% reducere. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor în avans reducerea este de până la 10% din tariful de transport. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

În  perioada programului estival de transport, turiștii aflați pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între stațiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio de sezon, la tarif de tren Regio, dacă vor achiziționa biletele de la casele de bilete de pe secția Constanța – Mangalia. La aceste trenuri InterRegio, pentru călătoria pe ruta Constanța – Mangalia și retur,  vor fi valabile şi abonamentele emise pentru trenurile Regio de pe această secție.

Mai multe detalii despre programul estival al CFR Călători puteți consulta la ACEST LINK.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top