Connect with us

Tronsonul de centură Uricani – Cicoarei: licitația de proiectare va fi lansată săptămâna viitoare

Din acest punct ar urma să pornească tronsonul Uricani - Cicoarei

Proiecte publice

Tronsonul de centură Uricani – Cicoarei: licitația de proiectare va fi lansată săptămâna viitoare

Ministerul Transporturilor va lansa săptămâna viitoare licitația de proiectare pentru tronsonul centurii „ușoare” cuprins între rondul de la Uricani și zona Cicoarei. Ulterior, un termen (super) optimist anunțat de guvern pentru lansarea licitației de execuție este noiembrie 2020.

Varianta de trafic ușor pe ruta Uricani – Cicoarei este unul dintre obiectivele proiectului privind realizarea centurii ocolitoare a Iașului, proiect lansat acum mai bine de 15 ani, dar din care au fost realizați doar 14 km (varianta de trafic greu inaugurată în 2012).

Traseul variantei de trafic ușor (inclusiv cu podul spre Dacia)

Studiul de fezabilitate întocmit de către Search Corporation acum ceva timp a estimat o investiție de 120 milioane lei (inclusiv TVA). Lungimea tronsonului este de 8,8 km. Totuși, suma totală necesară nu este clară la acest moment întrucât ieri, la Iași, la o întâlnire la care a participat și ministrul Transporturilor Lucian Bode, s-a vehiculat faptul că centura ar urma să aibă două benzi pe sens și nu una așa cum arăta proiectul inițial întocmit de firma Consilier Construct SRL.

Nu e clar ce se va-ntâmpla nici cu licitația de proiectare și execuție pentru tronsonul Selgros – DN28 (circa 7 km), variantă de trafic greu care se suprapune cu străzile Poitiers și Trei Fântâni. În februarie 2020, Compania de autostrăzi a suspendat licitația de 127 milioane lei până când Primăria Iași va elabora un studiu pentru relocarea unor rețele de utilități.

Primarul Iașului Mihai Chirica a susținut ieri că studiul este în fază de licitație (?!), dar, în același timp, a precizat că Primăria face demersuri pentru ca acest proiect să fie gestionat municipalitate. Or, acest lucru probabil va determina anularea licitației care acum este suspendată, și, la fel de probabil, încă o perioadă în care proiectul va stagna.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top