Connect with us

Ministru: În 2024, autostrada A7 va fi gata, iar A8 în implementare

Lucrări în desfășurare la centura Bacăului

Proiecte publice

Ministru: În 2024, autostrada A7 va fi gata, iar A8 în implementare

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a detaliat astăzi la Iași stadiul mai multor proiecte de infrastructură în relație cu regiunea Moldovei. Proiectele sunt atât în stadiul de elaborare a studiilor de fezabilitate, dar în cazul unora sunt în desfășurare sau vor începe lucrările.

În ultima categorie intră centura Bacăului (unde ritmul de lucru este unul alert), centura Bârladului (astăzi s-a dat ordinul de începere a lucrărilor – 132 milioane lei, termen de execuție de 24 luni) și centura Galațiului (s-a semnat contractul de execuție). Amintim că proiectul centurii Iașului – varianta prin Poitiers și Trei Fântâni – este blocat (licitația de execuție este suspendată) până când Primăria Iași va elabora un studiu privind rețelele de utilități, studiu despre care nu mai știe nimic deși a fost asumat acum ceva timp.

În ceea ce privește autostrăzile, cel mai avansat proiect pare a fi A7 Ploiești – Pașcani. În acest caz, potrivit ministrului, lucrările vor începe anul viitor. În cazul A8 Iași – Târgu Mureș, intenția autorităților este de a lansa licitație de proiectare și execuție după ce vor fi revizuite studiile de fezabilitate vechi. Conform ministrului Transporturilor, autostrada A13 Bacău – Brașov este în stadiul de elaborare a documentațiilor tehnice (în luna mai 2020 a fost semnat contractul). Nu în ultimul rând, Bode a invocat și drumul expres Baia Mare – Suceava. Aceste patru proiecte au fost definite de ministru ca priorități în infrastructură pentru perioada 2020 – 2030 în cazul regiunii de est a țării.

În 2024 să ne vedem aici și să spunem că A7 este finalizată, iar A8 să fie în implementare, iar cel puțin conexiunea între A7 și A8 să fie gata. Avem voință politică și avem finanțarea asigurată”, a spus ministrul Bode.

Declarațiile acestuia au fost făcute în cadrul unui eveniment organizat la Palas, în care oficialii centrali au prezentat planul investițional pe infrastructură 2020 – 2030, document al guvernului care este în faza de consultare publică.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top