Local
UAIC modernizează și supraetajează trei cămine: C6, C7 și C8/Pregătiri și pentru o bază sportivă olimpică
Universitatea „Al.I.Cuza” a primit undă verde pentru un proiect de modernizare a trei cămine de la Comisia zonală pentru monumente istorice. În același timp, instituția are în derulare o licitație pentru realizarea unui studiu de fezabilitate aferent construirii unei baze sportive.
„Reabilitarea, modernizarea, supraetajarea cu un nivel și dotarea căminelor C6, C7, C8, din Complexul Studențesc „Titu Maiorescu” al Universității „Al I. Cuza” din Iași, b-dul. Carol I nr. 17 (Cămin C6, Complex Studențesc „Titu Maiorescu”) și strada Titu Maiorescu nr. 15 (Căminele C7 și C8, Complex Studențesc „Titu Maiorescu”) Municipiul Iași”, este obiectul proiectului care a primit avizul favorabil al specialiștilor în urbanism de la nivelul Comisiei.
Recent, UAIC a anunțat și alt proiect, respectiv de construire a unei baze sportive. Deocamdată, instituția de învățământ superior are în desfășurare licitația pentru întocrmirea studiului de fezabilitate, iar valoarea proiectului se ridică la circa 100.000 euro (inclusiv TVA). În acest caz, ofertele vor fi deschise pe 25 octombrie. Baza sportivă va fi amenajată în Sărărie.
UAIC are la dispoziție un teren cu o suprafață de aproape 9.000 mp. Construcțiile propuse de universitate ar urma să ocupe circa 70% din teren, iar înălțime maximă a fost stabilită la 21 metri.
„Avem în intenție realizarea unei baze sportive cu săli de sport și bazin de înot la dimensiuni olimpice, cu funcțiuni și dotări completare. În acest sens, terenul va fi utilizat în mod judicios astfel încât să rezulte un complex armonios și reprezentativ. Perimetral funcțiunilor propuse se vor realiza pistă de alergare, spații verzi și căi de acces”, spun reprezentanții UAIC în caietul de sarcini.
Spațiile propuse vă găzdui: bazin olimpic, sală de sport multifuncțională, sală de forță și parcare.
„Baza sportivă, terenuri de sport (pentru toate sporturile olimpice – înot, gimnastică, tenis, baschet etc.) cu dotări aferente și spații pentru învățământ superior, birouri și ateliere de întreținere, spații sociale pentru studenți, spații acoperite și descoperite pentru sport și loisir, parcaje subterane, spații pentru cercetare în profile legate de cele ale învățământului superior din campus, construcții aferente echipării tehnico-edilitare necesare investiției” se mai precizează în documentația de atribuire.
În luna octombrie a anului 2020, UAIC a raportat un număr de aproaep 26.000 de studenți (toate ciclurile de studii) și un corp didactic format din aproaep 750 de cadre didactice, lacare se adaugă 93 de cercetători și peste 1.000 de angajați (personal administrativ – didactic auxiliar și nedidactic).