Connect with us

Ultima zi când poți vota ce probleme prioritare trebuie să rezolve PMI

Strada Ion Nistor - una dintre străzile de pământ ale Iașului

Mișcări civice

Ultima zi când poți vota ce probleme prioritare trebuie să rezolve PMI

Un proiect inițiat de Asociația CIVICA, menit să identifice soluții la probleme relevante ale orașului propuse de ieșeni, a ajuns în ultima zi a etapei de vot asupra celor sesizate de către cetățeni.

Până astăzi, aproape 3.000 de persoane au votat care sunt cele mai relevante probleme ale comunității: circa 600 de probleme au fost indexate în șapte domenii generale: spații publice, mobilitate, educație, sănătate și mediu, bună guvernare și digitalizare, ordine și siguranță publică și, nu în ultimul rând, cultură.

„Un proiect prin care prioritizăm, documentăm și rezolvăm cele mai apăsătoare probleme ale orașului punând împreună cunoaștere și resurse din comunitate. Au fost 566 de probleme înregistrate în total. Le-am analizat pe toate cu atenție și le-am grupat în teme comune, astfel încât să-ți fie mai ușor să alegi. Fii atent, ai un sigur vot pentru fiecare domeniu!”, se arată pe site-ul dedicat proiectului unde cei interesați pot să voteze.

Etapele proiectului constau în înscrierea problemelor, sesiunea de vot a comunității, evaluarea făcută de o comisie de specialiști, formarea unor echipe de lucru, organizarea unui Hackathon, publicarea soluțiilor pentru consultare publică și aducerea în atenție a soluțiilor la instituțiile de resort. În proiect au fost implicați încă de la început și doi reprezentanți ai Primăriei Iași pe linie de colaborare cu organizațiile neguvernamentale.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Mișcări civice

To Top