Connect with us

Un aparthotel va fi construit lângă Hotelul Il Primo, în locul parcării actuale

Investiții private

Un aparthotel va fi construit lângă Hotelul Il Primo, în locul parcării actuale

Firma CNC Industry, societate care administrează Hotelul Il Primo, a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui aparthotel, în imediata apropiere a unității de cazare, pe un teren care, parțial, este folosit ca parcare. În schimb, compania susține că va amenaja o parcare subterană.

Principala cale de acces in zonă este str. Câmpului, arteră care are doar o bandă de circulație pe sens. Terenul deținut de CNC are o suprafață de 860 mp și, în prezent, pe circa 12% sunt unele construcții care urmează să fie dezafectate. Construirea aparthotelului va afecta și parcarea din zonă, dar investitorul spune că va fi amenajată o parcare subterană cu 16 locuri, la care se vor adăuga câteva locuri la nivelul solului.

Amplasamentul investiției – în imediata apropiere a facultăților tehnice

Clădirea va avea un regim de înălțime cu subsol, parter și 7 etaje, ultimul etaj fiind unul tehnic. Aparthotelul va ocupa 540 mp, respectiv 63% din totalul suprafeței, iar circulațiile și accesele la parcarea subterană 152 mp. În același timp, vor fi amenajate spații verzi de protecție (168 mp).

Planșa urbanistică

Inițial, așa cum rezultă din proiectul de PUZ, CNC Industry a propus o funcțiune mixtă (locuințe, spații comerciale și birouri), dar proiectul de PUZ supus consultării publice face referire doar la construirea unui aparhotel. Proiectul de PUZ va face obiectul unei dezbateri la sediul Primăriei pe 8 octombrie. Rămâne de văzut dacă destinația clădirii va fi schimbată în viitor – astfel de exemple mai există în oraș, sub nasul Primăriei și al Poliției Locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top