Connect with us

Un nou ansamblu de vile în una dintre zonele majore de „boom imobiliar” ale Iașului

Zona de construire

Investiții private

Un nou ansamblu de vile în una dintre zonele majore de „boom imobiliar” ale Iașului

Un nou ansamblu de locuințe individuale este propus în zona în care APIX.ro a estimat că va fi următoarul boom imobiliar din oraș: intersecția zonelor Copou, Rediu și Păcurari. Prețurile terenurilor au explodat în ultimele luni, unii dezvoltatori solicitând chiar și peste 100 euro/mp deși zona e deficitară în ceea ce înseamnă infrastructura și unele utilități.

Noul ansamblu vizează construirea a 15 vile în așa-numită zonă Munteni: terenul este la jumătatea distanței dintre str. Eudoxiu Hurmuzaki și Rediu. Terenul are o suprafață de 10.000 mp, iar, pe lângă vile, va fi construit și un imobil de servicii (casă de editură și anexe aferente).

Amplasamentul investiției

„Principala cale de comunicație rutieră din zonă este calea de acces care face legătura cu str. Eudoxiu Hurmuzachi și str. Viticultori. Calea de acces este din pământ, prezintă un profil stradal necorespunzător, nu este asfaltată și nu sunt prevăzute trotuare pentru circulație pietonală sau șanțuri de evacuare a apelor pluviale”, se arată în proiectul de Plan Urbanistic Zonal, supus, în această perioadă, consultării publice.

Noile imobile vor ocupa aproape 3.000 mp și vor avea un regim de înălțime cu demisol, parter și un etaj.

Planșa urbanistică din proiectul de PUZ

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top