Connect with us

Un nou parc va fi amenajat pe 3,4 ha. Costurile: 460.000 lei

Parcul va fi amenajat lângă blocurile din Ciurea

Spații verzi

Un nou parc va fi amenajat pe 3,4 ha. Costurile: 460.000 lei

Autoritățile centrale și locale vor folosi un teren de peste 3,4 ha pentru amenajarea unui parc în Lunca Cetățuii. Proiectul face parte din programul dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

Unde va fi amplasat parcul:

Proiectul are o valoare de 460.000 lei, iar autoritățile vor planta stejari și tei. Banii au fost alocați în octombrie 2017 de către Guvern, iar Consiliul Județean (CJ) va prelua de la Primăria Ciurea o suprafață de 34.633 mp. Din verificările apix.ro, rezultă că terenul se află lângă zona cunoscută ca „Blocuri Ciurea”, în imediata vecinătate a Bisericii Nașterea Maicii Domnului.

Parcul va ocupa întreaga suprafață de 3,4 ha și este dedicat comemorării tragediei din gara Ciurea. În 1917, în Ciurea a avut loc cel mai grav accident feroviar din istoria României, tragedie în care și-au pierdut viața circa 1.000 de persoane. Accidentul s-a petrecut în plină desfășurare a Primului Război Mondial. Află detalii despre catastrofa feroviară de acum peste 100 de ani accesând ACEST LINK.

Prin Hotărârea Guvernului 721/2017, Executivul a alocat aproape 5,9 milioane lei pentru desfășurarea mai multor evenimente la Iași dedicate Centenarului Marii Uniri. Pe listă au fost incluse 21 de evenimente și un proiect de lucrări (parcul din Lunca Cetățuii). Instabilitatea politică a determinat ca niciuna dintre cele 21 de acțiuni să se desfășoare până acum și nu e clar câte dintre aceste evenimente vor avea, totuși, loc, pe parcursul acestui an.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Spații verzi

To Top